Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu başta olmak üzere, bazı fakülte binaları ile bazı kurumlara ulaşımı sağlayan yolun bozukluğu vatandaşları isyan noktasına getirdi. Yıllardır çözüm bulunamayan yolun durumu, dolmuş ve tüm araç sürücülerinin girmek istemediği bir güzergah haline geldi.  

Uzun süredir gündeme gelen Ayancık yolu - Havaalanı bağlantısı olan Fen Edebiyat Fakültesi yolu, Sinop Belediyesi fen işleri ekiplerince gerçekleştirilen reglaj uygulaması ile düzeltildi. Yapılan çalışmalar ile yeniden düzenlenen yolda çalışmalar sürdürülüyor. Mevcut yolda daha öncede yapılan çalışmalar ile düzenlenen bölge, önümüzdeki günlerde asfaltlanarak hizmete sunulacak. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül, reglaj çalışması yapılan yolda ilerleyen günlerde sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirileceğini belirtti. Ergül; “Uzun süredir gündeme sıklıkla gelen Fen Edebiyat Fakültesi yol güzergahı hem sulak bir arazi yapısında sahip olması hem de üzerinde mevcut huzurevi, sevgi evleri, laboratuar ve bazı yerleşim merkezlerinin devam etmesinde dolayı çalışmalarımızı gerçekleştiremedik. Tabi ara ara yine bakım çalışmalarımızı yaptık. Ancak, bu yolun tamamında asfalt çalışması yapamadık. Şimdi bu yolun reglaj çalışmalarını yaptık. Önümüzdeki günlerde belediyemiz bünyemize katacağımız yeni bir aracımızla sathi kaplama asfalt ile yeniden bir çalışma yaparak mevcut yolu stabil hale getireceğiz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber