Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) son tahminlerle ilgili bir açıklama yaptı. Meteoroloji verilerine göre arefe günü ve ramazan bayramı süresince bölgemizin yüksek basınç merkezinin etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden, bölgemizde yağış beklenmediği ve tatil süresince parçalı ve az bulutlu bir hava beklendiği bildirildi. 

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği ve bölgemize bağlı il merkezlerinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Samsun ve Sinop’ta 24-27, Ordu’da 25-28, Kastamonu’da 26-28, Çorum’da 27-29, Tokat’ta 27-30 ve Amasya’da 29-32 derece olacağı tahmin edilmektedir. 

Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır.   
 
Bu vesile ile meteoroloji çalışanları olarak tüm halkımızın ramazan bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dileriz.”

 
Editör: Vitrin Haber