15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Sinop adliyesinde program düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar 15 Temmuz gecesi harekete geçerek Türkiye'yi parçalayacaklarını, vatanı işgal edeceklerini zanneden hainlerin büyük bir hüsrana uğradıklarını söyledi.

Hainlerin darbe girişimine direnen halk tarafından hüsrana uğratıldığını ifade eden Bayar,  "Bu hainler şunu unutmuşlardı, bizler canımızı hiç düşünmeden bu aziz vatan için feda etmeye hazırız." diye konuştu.

"MİLLETİMİZ, ÖLÜMÜ GÖZE ALARAK BU HAİN GİRİŞİMİ BAŞARISIZLIĞA UĞRATMIŞTIR"

15 Temmuz gecesi ülkeyi, milleti, demokrasiyi, cumhuriyeti, hukuku, anayasayı yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçtiğini ve kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu aktaran Bayar, şöyle devam etti: "Ancak, milletimiz, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak bu hain girişimi başarısızlığa uğratmıştır. Şehit ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. 15 Temmuz'da meydanlarda, tıpkı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'mızda olduğu gibi milletimiz tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini hainlere çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını da ortaya koymuştur."

Milletin birlik ve beraberlik içinde tek yürek halinde ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğini söyleyen Bayar, şunları kaydetti: "Bizler her zaman birbirimize kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük bir aşk ve şevk ile yerine getireceğiz. Devletimizin ve milletimizin yanında dimdik duracağız. Ülkemize, demokrasimize, hukukumuza her zaman sahip çıkacağız. Hukuk dışı yol ve yöntemlere asla izin vermeyeceğiz. Adaletli ve hakkaniyetli duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz." 
 
Editör: Vitrin Haber