24 Haziran Genel Seçimlerini geride bırakan Türkiye şimdiden yerel seçim havasına girmeye başladı. Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan iş adamı ve Dikmen eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, Gerze Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olduğunu geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. “Başkanlığa değil, gönülleri fethetmeye adayım” sloganıyla yola çıktığını belirten Yüksek adaylığıyla ilgili olarak yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında hedeflerini anlattı. 

“GERZE’Yİ MUTLU İNSANLARIN YUVASINA ÇEVİRMEK İSTİYORUM”
"Ülkemizin son yıllarda pek çok hain teşebbüsün hedefi haline geldiğine vurgu yapan Hüseyin Yüksek; “15 Temmuz hain darbe girişimi halkımızın ve Ömer Halisdemir gibi kahramanların yiğitliği, sarsılmaz iradesi karşısında tuz ve buz oldu. Bizim tek güvencemiz halkımızın sarsılmaz imanı ve cesaretidir. Bu vatan her zaman İslam’ın ve Türklüğün kalesi olacaktır. Bunun için tek yapmamız gereken kardeşliğimize birliğimize sahip çıkmaktır. Birbirimize karşı olan hoşgörümüzü kaybetmemeliyiz. Bundan dolayı yola çıkarken diyorum ki 'Ben başkanlığa değil gönülleri fethetmeye adayım.' Şayet Gerze’de bir çocuk yatağa aç giriyorsa, bir baba evine ekmek parası götüremediği için bunalımdaysa, bir anne çocuğunun istediği oyuncağı alamadığı için dertleniyorsa bu benim derdimdir. Bir yeri güzelleştiren de çirkinleştiren de insandır. Şayet insanlar mutlu ise insanlar huzurlu ise orası cennet, insanlar mutsuz ise orası cehennemdir. Ben Gerze’yi mutlu insanların yuvası, yani bir cennete çevirmek istiyorum” dedi.  

“KUTUPLAŞMANIN GERZE’MİZİ DE ETKİLEDİĞİNİ ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM”
Dış mihrakların yoğun çabaları sonucunda artan kutuplaşmanın Gerze ilçesini de etkilediğini üzülerek gördüğünü belirten Yüksek açıklamasına şöyle devam etti; “Bundan dolayı herkesin başkanı olabilmek için bağımsız aday olmaya karar verdim. Görev sürem içerisinde her türlü siyasi tartışmanın dışında kalıp sadece hizmete, yatırıma ve Gerze’nin sorunlarına yönelmek istiyorum. Bunun için de dostlarımla istişareler sonunda bağımsız aday olmanın daha doğru olacağına karar verdim. Çünkü her görüşten insan benim dostum. Bir partiden aday olduğumda bir diğeri bana gönül koyabiliyor. Dayanışmayı, dostluğu, komşuluğu, kardeşliği güçlendirmek istiyorum. Gerze’yi karşısındaki komşusunun derdi varsa dertlenen, sevinci varsa sevinen insanların ilçesi yapacağım. Benim dönemimde kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak”. 

“GERZE’Yİ YATIRIMLARLA KUZEYİN YILDIZI HALİNE GETİRECEĞİM”
Yüksek, İş yaşamındaki yıllara dayanan tecrübesini Gerze’ye yatırıma dönüştüreceğini söyledi. 
Gerze’yi yatırımlarla, hizmet ile kuzeyin, Karadeniz’in yıldızı haline getireceğim diyen Yüksek; “Bu yolda tek güvencem sizler ve Allah. Umarım bu yolda birlikte omuz omuza yürüyeceğiz, Gerze'yi birlikte daha güzel günlere kavuşturacağız. Gerze'ye güveniyorum, tek dileğim Gerzeli kardeşlerimin de bana güvenmesi ve inanması. Birlikte başaracağız. Siz varsanız ben sizler için hizmete varım" dedi.
Editör: Vitrin Haber