Sinop’ta gerçekleştirilecek olan MÜSİAD Başkanlar Toplantısı için Sinop’a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak beraberindeki MÜSİAD şube başkanları ve eşleri ile birlikte 2015 yılınsa MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen öncülüğünde açılan ve dünyada ilk defa mahkum ve sivil çalışanların birlikte çalıştığı Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Başkan Olpak ve beraberindeki heyeti Sinop Açık Ceza infaz Kurumu Müdürü Özer Duman, Tekstil Fabrikası sahibi İzzet Ayata ve Ceza infaz kurumu personeli karşıladı. 

Fabrikada bir süre dolaşarak çalışanlardan yaptıkları işle ilgili bilgi alan Olpak, Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan mahkumlara bir an önce özgürlüklerine kavuşacakları günlerin gelmesi temennisinde bulundu. 

Daha sonra burada düzenlenen programa geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Sinop MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Sinop MÜSİAD olarak yaptıkları çalışmalarda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Gökmen; “MÜSİAD ailesi olarak Sinop’ta yapılan çalışmalarda her zaman yanımızda olan Ceza İnfaz Kurumu Müdürümüz Özer Duman ve bu tekstil fabrikasının açılmasına büyük emek veren MÜSİAD üyemiz İzzet Ayata’ya ve Genel Başkanımız Nail Olpak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU PROJE DÜNYADA BİR İLK
Daha sonra konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak; Kamu ve özel sektörün birlikte hayata geçirildiği bu projenin dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu söyledi. 
Cezaevi içerisinde başlatılan projenin tabiri yerinde ise birileri açısından cesaret isteyen bir proje olduğunu belirten Olpak; Bu faaliyeti gerçekleştiren ve bir süre cezaevinde misafir kalan arkadaşlarımız ve İzzet Ayata’nın süreci çok iyi yürütmeleri ile çok iyi bir yere geldi.  Bir şeyi başlatmak kolay fakat kamu oyunda bir takım farklı beklentiler olabiliyordu. Az önce yaptığımız gezi sırasında sizlerin de yüz ifadelerinden açıklamalarından böyle bir süreç olmadığını gördük. Ülke ekonomisine de katkı sağlanması açısından önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz” dedi.   

AMACIMIZ YAPILAN İŞLERİ SÜRDÜRMEK VE BU İŞLERİ ARTTIRARAK DEVAM ETMEK        

MÜSİAD olarak Sinop’a çok özel bir gündem olarak gelmediklerini belirten Olpak; “MÜSİAD’ın 1 yıl öncesinden planlı programlı bir şekilde Sinop’ta başkanlar toplantısını planlamıştık. Maalesef bundan 20 gün önce hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Ama sizler için hayat burada nasıl devam ediyor ise, bizler içinde dışarıda günlük hayatımızı sürdürmemiz gerekiyordu bizlerde bunu sürdürüyoruz. Sizler burada nasıl üretimlerinizi yapıyorsanız bizlerde dışarıda günlük işlerimizi sürdürüyoruz, akşamları da meydanlarda oluyoruz. Amacımız yapılan işleri sürdürmek ve bu işleri arttırarak devam etmek. Ülkenin bölünmesine karşı bizlerin verebileceği en büyük karşılık günlük hayatımızı normal, hatta normalin üzerinde sürdürebilmektir. Burada kısa bir süre içinde ailelerimizle birlikte sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduk. Sizlere de burada kalacağı süreyi bir an önce tamamlayarak, dışarıda ki hayatınızı ağız tadı ile yaşayabilmenizi nasip etsin. Bizleri burada misafir eden Cezaevi müdürümüze de çok teşekkür ediyoruz. Buraya normal bir işletmeye girer gibi geldik ve çıkıyoruz. Bunu eşlerimizle ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte görmek bizleri çok memnun etti  ” diye konuştu.

Başkan Olpak’ın konuşmasının ardından Ceza İnfaz Kurumu müdürü Özer Duman ve MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen Başkan Olpak’a hediye takdim etti. Ziyaret kokteyl ile sona erdi.    
    
MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, hayata geçirdiği örnek proje ardından projeyle ilgili yaptığı yüksek lisans tezini Genel Başkan Olpak'a hediye etti. 

 
Editör: Vitrin Haber