Geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Baki Ergül, hayata geçirilen ve ileriki dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantıda belediye tarafından hazırlanarak geçtiğimiz ay içerisinde askıya çıkarılan imar planlarına yönelik yapılan itirazlar hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Baki Ergül, bu itirazların art niyetli bazı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Ergül; “Şimdi biz bir imar planı yaptık. Hakikaten pişman oldum yani. Keşke imar planı yapmasaydım dedim. İmar planı yapmamın nedeni hem düzgün bir şey olsun, hem de vatandaşımızın cebinden para çıkmasın dedim. Çünkü bugün 50-60 dönümlük bir yerde imar planı yapılmış olması demek bir vatandaş açısından en az 60-100 bin lira civarında bir paranın cebinden çıkması demek. Esasında mevzi imar planı belediyelerden açısından çok daha avantajlı yani. Ama biz genele bir fayda sağlayalım dedik. Şimdi tabi Sinop’ta maalesef belli bir gruplar var. Hayatı boyunca bir yere çivi çakmamıştır. Ama atmaya başlayınca mangalda kül bırakmazlar. Her şeyi onlar bilirler. Böyle nifak tohumu saçmak için ne gerekiyorsa onları yapıyorlar. Önce üzülüyorum ama sonra da diyorum ki ben Sinop’un hakkını savunuyorum. Hiç kimsenin hakkını savunmuyorum” dedi. 

7 KURUŞLUK MENFAAT SAĞLADIĞIMI KANITLASINLAR DAKİKASINDA BU GÖREVİ BIRAKIRIM
Sinop’ta 7 senedir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Başkan Ergül, görev süresi boyunca haktan hukuktan yana bir yönetim anlayışı sergilediğini ifade etti. Ergül; “Ben 7 senelik belediye başkanıyım. Bir tane Allah’ın kulu çıkıp ta desin ki Baki Ergül sen 7 kuruşluk bir menfaat sağladın şuradan desin, dakikasında ben bu görevi bırakırım. Ben öyle bir insanım yani. Bu insanlar öyle bir spekülasyonlar yapıyorlar ki ben üzülüyorum yani. Bunlar tanıdığım insanlar. Şöyle eleştiriler var. Adam diyorki benim yerimden yol geçmiş. İyi de nerden geçecek bu yol. Birimizin yerinden geçecek yani. Yolu havada yapacak halimiz yok. İşte benim arazimin büyük bir bölümü yeşil olmuş. Bunlar olacaktır. Okul yeri olmuş veya cami yeri olmuş. Bunlar olacaktır. Devlet buradan yol geçiriyorsa parasını verecektir. Bu imar planında kıyı kenar kanunlarından dolayı birinci 50 metre de sahillerde hiçbir şey yapmazsın, ikinci 50 metrede günü birlik tesisler yaparsın, ondan sonrasında neyi istersen onu yaparsın planlara uymak kaydıyla. Şimdi senin yerin bu 100 metre içerisinden ben buraya bir şey yapamıyorum.  Bunun sorumlusu ben değilim ki. Bu kanunu ben çıkartmadım. Doğru mu, değil bana göre. Yeni baştan bunun elden geçirilmesi lazım. Biz buna sosyal adalet çerçevesi içerisinde şimdi birinci 50 metre bu, ikinci 50 metre bu, burada atıyorum benim arazim var. Şimdi bunlar gidecek benim arazimin değeri bir iken bin olacak. Böyle bir şey yok. Biz bunları Ada bazında hepsini kül edeceğiz. Yani bunun adına 18 uygulaması diyoruz.  18 uygulamasında buradaki vatandaşı da mağdur etmeden buradakini de adap etmeden burada bir dengeye getireceğiz. Şimdi bizim yaptığımız bu çalışmalar herkesi memnun etmez. Ama Sinop için bunun yapılması gerekiyor. Ben doğru yaptığıma inanıyorum” diye konuştu. 

İTİRAZLARA TEK TEK CEVAP VERİLECEK
Askıya çıkarılan imar planlarına yönelik 700 ayrı dilekçe ile belediyeye itirazda bulunulduğunu belirten Başkan Baki Ergül, sorumlu belediyecilik anlayışı gereği bu dilekçelelerin tümüne cevap verileceğini söyledi. Ergül; “Bizim imar planlarımız bir ay askıya çıktı. Vatandaş bunu belediyenin yaptığını sanıyor veya işine öyle geliyor. Oysa bunun belediye ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Şimdi bu 700 dilekçe bizim önümüzde, mahalle mahalle ayrılan bu konu üzerinde arkadaşlar çalışıyorlar. Biz sorumlu bir belediyecilik anlayışı içerisinde bunların hepsine cevap vereceğiz. Vatandaşlarımıza senin dediğin doğru değil burası heyelan bölgesi içerisinde buraya yapacak bir şey yok veya sen bunu doğru söylüyorsun bizim gözümüzden kaçmış, bunu düzelteceğiz diye o cevabı vereceğiz. Böyle bir imar planı süreci geçiriyoruz. Tabi bu süreç içerisinde memnun olmayan arkadaşlarımız olabilirler. Onlarda kusura bakmasınlar. Bizim ortak paydamız Sinop. Biz geneli düşünecek bir davranış sergiliyoruz, inşallah güzel olur. Bir vatandaşımız diyorki ada bölgesinde dereler varmış, dereleri imara açıyormuşuz. Buralar bizim zamanımızda imara açılan yerler değil, zaten zamanında açılmış. Ama aynı dilekçeyi veren kişi şuan pazaryerinin orada bir inşaat var derenin içinde, adım gibi biliyorum orası yeşil alan yeşili kırmızıya çevirmişler. Bize dilekçe yazıyorlar. Yani sana sevdanın yolları, bana kurşunlar öyle bir şey yok kardeşim. Senin menfaatin olduğunda iyi, başkasının menfaati olduğunda kötü. Kaldıki bunların hiçbirisine bizim yaptığımız bir şey yok, bizden önce yapılmış şeyler bunlar” diye konuştu.

BİR KÖTÜNÜN 7 MAHALLEYE ZARARI VAR
Yapılan hizmetlerin bazı art niyetli insanlar tarafından sekteye uğratılmaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, bu art niyetli insanlarla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Ergül; “Burada iyi niyetli olan insanlarımızın her zaman başımızın üstünde yeri var. Art niyetli olan insanlarda zaman zaman bizim dengemizi bozsalar da onlarlada hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Hani diyorlarya bir kötünün 7 mahalleye zararı var maalesef bazen böyle oluyor. Biz doğru yaptığımıza inanıyoruz, verilmeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Her soruya cevap veririz. Çünkü Sinop’un her noktası ile ilgili duygu, düşünce ve planlarımız var. Biz çalışıyoruz boş durmuyoruz. Günde tabiri caizse 25 saat çalışıyoruz. Sadece ben değil bütün çalışma arkadaşlarımızla hep birlikte çalışıyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber