Belediye Başkanı Baki Ergül yapımı hızla devam eden Sakarya Caddesi Kısmi yayalaştırma ve peyzaj düzenlemeleri, Tarihi Cezaevi altı rekreasyon alanı ve daha birçok çalışma hakkında bilgiler verdi.

SİNOP’UN CAN DAMARI YENİLENİYOR
Sinop’ta yapılan en önemli yenileme çalışmalarından bir tanesinin Sakarya Caddesi yayalaştırma projesi çalışmalarının olduğunu belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, bölgede devam eden çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti. Ergül; “Kısa süre önce yapımına başladığımız Sakarya Caddesi kısmi yayalaştırma ve peyzaj projemizin doğalgaz, elektrik, su ve kanalizasyon ile yağmur suları hatları gibi tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmasının ardından içinde geniş dinlenme ve oturma alanları olan, süs havuzları ve birçok yeşil alan bulunan üst yapı çalışmalarında da sona geldik. Tek şeritlik araç yolunun taş kaplama işi de kısa sürede tamamlanacak ve burayı yaz döneminin başında trafiğe açacağız. Sinop’un can damarı olan bu cadde için yapmış olduğumuz planlamalar yine bizim bünyemizde oluşturulan bir anket ekibi ile vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın istek, dilek ve önerileri de alınarak bir nakış gibi işlenmekte olup onların görüşleri doğrultusunda da çalışmalarımız sürdürülmektedir. Tabi ki en kısa sürede tek tarafın ihalesini yaptığımız binaların tek tip dış cephe kaplama işini de en kısa sürede başlatarak caddeye yeni bir kimlik kazandıracağız” dedi. 

30 BİN LALE VE 100 BİNE YAKIN ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU

Sinop Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif bölgelerine 30 Bin lale ve 100 bine yakın çiçek ekimi gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, yaz döneminde özellikle vatandaşların ortak yaşam alanlarına önem vererek rekreasyon alanlarının yeni peyzaj düzenlemeleri ve özellikle laleler, çiçekler ile donatıldığının altını çizerek yaza hazır olduklarını belirtti. Ergül; “Yaz dönemi için mevcut otoparkları düzenledi ve yenilerinin de yine Sinop’a kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Yaz dönemi için Park ve Bahçeler müdürlüğümüz rekreasyon alanları için yaklaşık 30 bin lale ile 100 bine yakın çiçeğin toprakla buluşmasını sağladı. Her yer vatandaşlarımızın da koruyacağını düşündüğüm rengarenk çiçeklerle bezenmiş durumda. Tabi yazın üç hatta dört katına çıkan nüfus dolayısı ile yaşanan trafik sıkışıklığını biraz olsun azaltmak adına vatandaşlarımızın mevcut otoparklarımızdan mutlak yararlanmalarını istiyoruz ve yine yeni otoparkların kazandırılması için de çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. 

YAZ BOYU ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Yaz aylarında Sinopluların ve Sinop’a gelen misafirlerin keyifli bir yaz dönemi geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, Ramazan ayı boyunca geleneksel hale gelen 9. Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirileceğini ve yine geleneksel hale gelen plaj voleybolu ile daha birçok etkinliğin vatandaşlar ile buluşacağını dile getirdi. Ergül “Geçmiş kültürümüzü Gelecek nesillere aktarmak ve insanlarımızın bir çatı altında toplanarak bir şeyler paylaşmasını sağlamak amacı ile geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan etkinliklerimizin bu yıl da 9’uncusunu gerçekleştireceğiz. Yine 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında planladığımız ve Sinop’a mal olan plaj voleybolu etkinliği içinde çalışmalarımız sürüyor” dedi. 

TÜM CADDE VE SOKAKLARDA SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Ara verilen asfalt çalışmalarının havaların müsaitlik durumuna göre en kısa sürede başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, yine tüm cadde ve sokaklarda sıcak asfalt çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi. Ergül; “Sıcak asfalt belli sıcaklıklarda yapılan bir işlem bu yüzden havaların müsaitlik durumuna göre en kısa sürede üretim başlayacak ve kaldığımız yerden sıcak asfalt kaplama işi cadde ve sokaklarımızda devam edecek. Söz verdiğimiz üzere 2 yıl içinde asfaltsız hiçbir yer kalmayacak. Tüm bunların yanında bizim için oldukça önemli olan Tarihi Cezaevi altı rekreasyon alanı çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede buranın boşaltılması için girişimlerimiz olacak ve yavaş yavaş burayı projesine uygun halde işleyerek hizmete sunacağız” diye konuştu.