Şehirlerin ve değerlerinin etkili pazarlanması ve markalanması, kentsel kimliğin korunması ve katma değer yaratılması amacıyla hayata geçirilen Yaşayan Şehirler Platformu, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ve T.C Kalkınma Bakanlığı ile T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle düzenlediği “INTERNATIONAL CITY AWARDS TURKEY (Şehir Ödülleri Türkiye)” kapsamında pek çok ilçe arasından Gerze’yi yılın ilçesi ödülüne layık görüldü. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İzmir Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlen ödül törenine katılmak üzere İzmir’e gitti. 

İlk olarak 2016 yılı Eylül ayında “Kardeş Belediye Protokolü” imzaladığı Gaziemir Belediyesi’ni ziyaret eden Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve İzmir Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Önal tarafından karşılandı. 

Ziyaretinde Gerze ilçesini tanıtan hediyeleri takdim eden Başkan Belovacıklı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve İzmir Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Önal ile uzun süre sohbet etti. 
Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, misafirperverliklerinden dolayı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve İzmir Sinoplular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Önal’a teşekkür etti.

 Belovacıklı; “Bir sene önce ilçemizde gerçekleştirdiğimiz Mutluluk Festivali kapsamında Gaziemir Belediyesi ile “Kardeş Belediye Protokolü” imzalamıştık. Bu doğrultuda ikili ilişkilerimizi her zaman verimli tuttuk. Ödül bahanesiyle de gelmiş olduğumuz İzmir’de Gaziemir Belediyesi değerli Başkanı Sayın Halil İbrahim Şenol ve İzmir Sinoplular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuri Önal’a ziyaret gerçekleştirdik. Sık sık iletişim halinde olduğumuz Belediye Başkanımız ve Dernek Başkanımız ile birlikte hasret gidererek ilçemizde gerçekleştirdiğimiz projeler hakkında bilgi verdik. Bizlere sağlamış olduğu misafirperverlik ve yardımlardan dolayı Gaziemir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 
Başkan Belovacıklı daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen “Şehir Ödülleri” ödül törenine katıldı. Yaşayan Şehirler Platformu tarafından, şehirlerimizin geleceğine ışık tutmak, ülkemizdeki başarılı toplumsal fayda odaklı projeleri, uygulamaları ve uygulayıcıları desteklemek için düzenlenen Şehir Ödülleri, töreninde 20 adet kategori altında yılın en iyilerine ödülleri takdim edildi. Yarışmada “Yılın İlçesi” ödülüne layık görülen Gerze ilçesinin ödülünü alan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, burada bir konuşma yaptı.

 Belovacıklı; “Öncelikle bu anlamlı ödülü bizlere layık gördüğünüz için değerli jüri üyelerine teşekkür ediyorum. İnsana hizmet politikamızdan taviz vermeyerek çıktığımız bu anlamlı ve meşakkatli yolda vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına birçok proje gerçekleştiriyoruz. En önemli unsurların başında ise Gerze Belediyesi bu projeleri kendi bütçesi ile gerçekleştiriyor. Devletten destek almadan gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar ile sizler tarafından bu ödülü almak bu yüzden büyük önem arz etmekteydi. Tüm jüri üyelerine ve katılımcılara bu anlamlı organizasyon için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Gerçekleştirilen organizasyon diğer kategorilerde ödül kazanan Belediye Başkanları’na yapılan ödül takdiminin ardından sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber