Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral  özel ziyaretlerde bulunmak üzere, Müslüman ve Türk Vatandaşlarımızın yoğun olduğu ülkelerden Makedonya ve Kosova’da ziyaretlerde bulundu.

Aral ilk olarak Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bazı dernek ve kuruluş  temsilcileri ile görüştükten sonra,  Sultan 1. Murat’ın türbesini ziyaret ederek dua okudu, daha sonra Kosova Ticaret Müşavirliğini ziyaret ederek Ticaret Müşaviri Tamer Topaloğlu ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Esin Muzbeg’i  ziyaret etti. Ziyarette Aral dernekleri hakkında bilgiler verdi. 

Daha sonra Başkan Aral Kosova’nın Prizren T.C Başkonsolosluğun ziyaret ederek, Başkonsolos Eylem Altunya ile bir süre görüşerek dernek faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen her iki ziyarette Sinop ve Ülkemiz ile ilgili genel ve kültürel konular görüşüldü, Başkonsolos Altunya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Aral’a teşekkür etti. Aral, Başkonsolos ve Ticaret Odası yetkililerini Sinop’a davet etti. 

Ziyaretlere Dernek Üyesi ve Başkan Kenan Aral’ın oğlu Moje Tekstil Firması sahibi Cihan Aral’da eşlik etti.
Editör: Vitrin Haber