Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen güz dönemi meclis toplantısı, Samsun Şehir Kulübünde bir dizi etkinlikle beraber gerçekleştirildi.

"Mübadil aile öyküleri" konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan program daha sonra misafirlere yerel Rumeli mutfağından ikramların sunulması ile devam etti. 
KARDEF Başkanı Kemalettin Altınsoy, yaptığı açılış konuşmasında kurumsallaşmanın önemine değindi ve amaçlarının Karadeniz ile Rumeli arasındaki tarihi ve kültürel bağın korunması olduğunu ifade etti.

Daha sonra düzenlenen "Göç ve Türkiye" konulu panelde konuşan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu başkanı Zürfeddin Hacıoğlu, "Karadeniz'de örgütlenme sorunları yaşayan hemşehri camiasının meselelerini çözmek için KARDEF'in büyük bir fırsat olduğunu" söyledi. Hacıoğlu, KARDEF'in 10 federasyon olarak Türkiye genelindeki Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na kabulüne dair belgeyi de Altınsoy'a teslim etti.

Diğer panelist federasyon genel sekreteri Akın Üner ise, "Balkanlardan göç edenler ile Ortadoğu’dan gelen mülteciler arasında önemli farklılıklar olduğunu" dile getirdi. Panelin ardından çalıştay kısmına geçildi. 
Sinop’un yanı sıra  Samsun, Amasya, Tokat, Giresun  il ve ilçelerinden 18 derneğin yönetim kurulu üyeleri ve delegelerinin katıldığı çalıştayda, federasyona bağlı kuruluşların 2017-18 dönemi faaliyetleri hakkında istişareler yapıldı. 

Tokat'ın Niksar ilçesi ve Samsun'un Havza ilçesindeki derneklerin Federasyona kabulü de oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral’da yaptığı konuşmada tüm derneklerin Federasyon çatısı altında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek kaynaşma, yardımlaşma, dayanışma  ve sosyal etkinlerin açısından güç oluşturacağını belirterek diğer dernekleri de en kısa zamanda Federasyona üye olmaya davet ederek katılımcılara ve delegelere teşekkür etti.
Editör: Vitrin Haber