Altınkaya baraj gölünde balık avı yasağı 1 Nisan itibariyle başlarken, yetkililer balıkçıları 1 Temmuz'a kadar avlanmamaları konusunda uyarıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren ve yasağın mevsimsel olarak balıkların üreme dönemi olduğu için uygulandığını hatırlatan Durağan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gültekin, Altınkaya baraj gölünde balık avı yasağına uymayanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi. 

Söz konusu yasakla ilgli Durağan ve Civarı Köyleri Su Kooperatifi  Başkanlığına bağlı balıkçı vatandaşların yaklaşık üç ay avlanamayacağını kaydeden Mustafa Gültekin, balık avcılığının sportif amaçla da olsa kesinlikle yasak olduğunu kaydetti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin aralıksız olarak denetimlere başladığını ve bu denetimlerine devam edeceğini vurgulayan Gültekin, "Yasak 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek. 1 Nisan ile 1 Temmuz tarihleri arasında Altınkaya baraj gölünde sportif amaçla da olsa balık avı kesinlikle yasak. Balıkçılarımızın bu dönemde balıkların yavrulama dönemi olduğunu unutmamaları gerekiyor. Bu mevsimde yapılan avlanma balık neslinin katledilmesi demektir. Bu mevsimde avlanma yapılmaması, yine balıkçımıza katma değer olarak geri dönecektir. Balıkların üremesi ve çoğaması için onlara zaman tanıyalım. Tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır" dedi.
Editör: Vitrin Haber