Sinop mübadele ve balkan halkları kültür ve dayanışma derneği Vali Köşger'i ziyaret etti.

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri Başkan Kenan Aral birlikteliğinde Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.

Sinop’ta çalışmaları uzun süredir devam eden ve geçtiğimiz yıl kuruluş işlemlerini tamamlayarak oluşturulan yönetim kuruluyla birlikte aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği ilk ziyaretini Sinop valisine yaparak gerçekleştirdi. Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette Dernek Başkanı Kenan Aral, Vali Köşger’e kuruluş amaçları hakkında bilgiler verdi. Derneğin, Sinop İline Balkan Ülkelerinden gelen ve gerekse göç yoluyla gelenlerin tanışması, dayanışması, kendi tarih ve kültürlerini öğrenmeleri, geçmişteki haklarının korunması amacı ile kurulduğunu belirten Aral; “Türkiye ve Balkan ülkelerinde yaşamakta olan Türk toplulukları arasında dostluk bağlarını güçlendirerek, ulusal mevzuatımızın izni de alınarak turizm, spor, kültür ve sanat gibi dallarda da proje çalışmaları yaparak İlimize ve üyelerimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yavuz Selim Köşger; “Kuruluş işlemleri tamamlanan Sinop Mübadele Derneğinin ilimize hayırlı olmasını diliyor, tüm yönetim kurulu üyelerine de başarılar temenni ediyorum” dedi. Sinop’ta Mübadillerin yoğun olduğunu belirten Köşger; “Bu bağlamda kurulan bu dernek tüm mübadilleri bir çatı altında toplayacaktır. Bizlerde valilik olarak gerçekleştirilecek etkinliklerde yer alıp desteğimizi vermek isteriz” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber