15 Nisan'da sona erecek av sezonu öncesi yavaş yavaş denize bıraktıkları ağlarını toplamaya başlayan Karadenizli balıkçıların yüzünü, Sinop açıklarında avladıkları kalkan balığı güldürdü. 

Kentte balıkçılık yapan Mert Kanal, yaptığı açıklamada, balık avı sezonunun sonuna yaklaştıkları bugünlerde kalkan avcılığının verimli geçtiğini söyledi. 
Avlanan kalkan balıklarını sezonun bitmesinin ardından bir hafta daha tezgahlarda satışa sunabildiklerini belirten Kanal, "Avlanan kalkan balıklarının ağırlığı 4 ila 8 kilogram arasında değişiyor. Av sezonu bitmek üzere olduğu için tuttuğumuz balıkları kayıt altına alıyoruz. Çünkü sezon bittikten sonra kayıtlı olmayan kalkan balıklarının satışının yapılması mümkün değil. Biz de o nedenle kayıt altına alarak stokluyoruz." dedi. 

Kanal, kalkan avcılığının diğer balık türlerine oranla sezon boyunca verimli geçtiğine işaret ederek şöyle konuştu: "Sezonun sonuna yaklaştık. Bugünlerde çok şükür, kalkan balığı yüzümüzü güldürdü. Sezonunun genelinde zaten kalkan avcılığı diğer türlere oranla iyi olmuştu. İnşallah gelecek sezon balık daha bol olur. Bol olursa hem biz daha ucuza balık satma fırsatı yakalarız hem de vatandaş bol bol tüketme şansı yakalar."
Kanal, avlanan balıkların bir kısmının kilogramı 70 liradan başlayan fiyatlardan satışa sunulduğunu kaydetti.