Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, balık avı sezonunun kısır geçmeye devam ettiğini söyledi. 
Bu sezon palamudun ardından hamsinin de yüz güldürmediğini vurgulayan Bayrak, geçmiş yıllarda bu dönemlerde yoğun şekilde hamsi avcılığı yapıldığını belirtti. 
Mevsim şartlarının avcılığa pek uygun gitmediğine işaret eden Bayrak, şunları kaydetti:
"Hamsi olsun, diğer balık türleri olsun, avcılık bakımından maalesef bu yıl pek yüz güldürmüyor. Palamut avcılığı kötü geçmişti, şimdi de hamsi avı kötü geçiyor. Şimdiden deniz suyu sıcaklığı ve av baskısı gibi sebeplerle hamsi karasularımızı terk etti. Gürcistan ve Rusya tarafına yöneldi. Tezgahlarda hamsi yok denecek kadar az. Hamsinin bu kadar erken karasularımızı terk etmemesi gerekirdi." 

"ARALIK AYINDA HAVUZ BALIĞI SATIYORUZ"

Sinop'ta balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu da aralık ayında tezgahlarda havuz balıklarına yer verdiklerini vurgulayarak, "Deniz balığı olmayınca havuz balıkları satıyoruz. Normal şartlarda bu mevsimde tezgahlarımız deniz balıklarıyla dolup taşmalıydı ama balık yok. Hamsiye zaten hasret kaldık." ifadesini kullandı.
Gündoğdu, tezgahlarında hamsi hiç olmadığını, mezgit ve istavrit gibi balıkların ise az miktarda yer aldığını kaydetti. 
 
Editör: Vitrin Haber