Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yaklaşan balıkçılık sezonu öncesi balıkçılara eğitim verildi.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Mehmet Asak Sahil güvenlik 72.bot komutanlığı, Su Ürünleri Sektörü Temsilcileri, Su Ürünleri Kooperatif Başkanları ve balıkçılar katıldı. Su Ürünleri Mevzuatları ve uygulamaları ile su ürünleri kayıt sistemleri” konulu Eğitim ve bilgilendirme toplantısında konuşan Gıda tarım ve hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak bu tür toplantıların oldukça önemli olduğunu söyledi. Asak; “Su ürünleri stoklarını korumak ve su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak üzere, su ürünleri ruhsat tezkereleri, sportif amaçla yapılacak avcılık, istihsal yerlerinin değiştirilmesi ve mevzuatımıza uygun avcılık yapılmasını Yaklaşan su ürünleri avcılığı sezonu öncesi Karadeniz ve ülkemiz balıkçılarına bol, bereketli kazançlar ve balıkçılığın sürdürülebilmesi için yasaklara uyarak avcılığın yapılmasını diliyorum” dedi.
Toplantıda katılımcılara Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili İlyas Demir Bilgili tarafından su ürünleri mevzuatı kapsamında,  Su Ürünleri Kanunu, Yönetmeliği ile 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını ve 3/2 Numaralı Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Su Ürünleri Tebliğleri ile ilgili eğitim ve bilgilendirme yapıldı. 
Eğitim ve bilgilendirme toplantısı sonrası toplantıya katılan balıkçılara İl Müdür Yardımcısı Sezai Aydın tarafından “Balıkçılık Eğitimine Katılım Belgesi” verildi. 
 
Editör: Vitrin Haber