Bisiklet Sinop İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Çevreye en duyarlı ulaşım aracı olan bisikletin, kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Bisiklet Sinop İl Temsilcisi Mustafa

Aytaç, bu anlamda yerel yönetimlerin de bisiklet kullanımına uygun alanlar yapmaları gerektiğini ifade etti. 
Aytaç; “Gençlere ve çocuklara çevre bilincini aşılamak için onları bisiklet ile tanıştırmalıyız. Bisikletlerin özellikle ulaşımda kullanılmasını, bütün belediyelerin, ulaşım politikaları hazırlayan bütün kuruluşların bisikletleri bir ulaşım aracı olarak görmesini istiyoruz. Bisikletin en çevreci ulaşım aracı olduğunu unutmayalım” dedi. 

SİNOP’TA BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Bisiklet Sinop İl Temsilciliği olarak yaklaşık 2 yıldan bu yana Sinop’ta bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Bisiklet Sinop İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, bu anlamda büyük yol kat ettiklerini söyledi. Aytaç; “Bizler Sinop ilinde uzun zamandır bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması ve çocukların bu spora teşvik edilmesi için uğraşıyoruz. İki yıl önce başlattığımız bu oluşumda hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Şu an bu sporla uğraşan birçok arkadaşımız bulunmakta. Hatta 2018 yılı ilk 6 ay içerisinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen şampiyona yarışları ve uluslararası alanda düzenlenen MTB CUP şampiyonasına dahi katılımlar sağlandı. Sinop'ta öğrenim gören Sinop Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi aynı zamanda Bisiklet Antrenörü Selim Okur kardeşimizin bisiklet spor dalında Sinop'a vermiş olduğu katkılar göz ardı edilemez. Antrenör Selim Okur sayesinde bu aşamalara gelindiğini de söyleyebilirim” diye konuştu.

BİSİKLET YOLLARI İSTİYORUZ
 Sinop’ta bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğünün altını çizen Bisiklet Sinop İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, yapılacak çalışmalarla Sinop’un bisiklet turizmine açılabileceğini ifade etti. Aytaç; “Avrupa da insanlar bisiklete bindiği için bisiklet yolları yapılmadı, bisiklet yolları yapıldığı için insanlar bisiklete binmeyi tercih etti. Sinop sokaklarının bu yollar için uygun olmadığının farkındayız kolay değil bisiklet yolları yapmak, fakat Sinop'un turizm şehri olduğunu da es geçemeyiz. Sinop'u Akliman’a bağlayan sahil yolları ve Karakum bölgesine uzanan sahil yolları mevcut ve bu yollar bisiklet turlarının düzenlenmesi için uygun şartlara sahip. Soruyorum buradan ilgililere Neden Sinop Bisiklet turizmine açılmasın? Ege de bunun birçok örneğini bulabilirsiniz. Şehri bisiklet turizmine açarak hem şehrin tanıtılmasına hem de tertemiz bir çevreye sahip olacağız. Sinop'un bisiklet turizmine açılmasının gerektiğini ve bu alanda çalışmalar yapıldığında olumlu sonuçlar elde edileceğine inanıyorum” dedi.

HAYATINIZDA BİSİKLETE YER VERİN
İnsanların hayatlarında bisiklete yer vermeleri gerektiğine vurgu yapan Bisiklet Sinop İl Temsilcisi Mustafa Aytaç, özellikle çocukları tablet ve telefon yerine bisiklet gibi sağlıklı bir eğlence aracına yönlendirmenin çok önemli olduğunu söyledi. 

Aytaç; “Tüm Sinop halkına tavsiyem gençleri ve çocukları bisiklet ile tanıştırın daha temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam için cep telefonları veya tabletler yerine çocuklarınıza bisiklet alın. Hatta onlarla birlikte bisiklet turları düzenleyin, sağlıklı yaşamak doğayı sevmek o kadar zor değil bisiklet alın gerisi gelecektir. Her bindiğiniz de daha çok seveceksiniz bisikleti ve doğayı” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber