Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a 2 aydır kapalı olan yolun ne zaman açılacağını soran CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Servis yolunu açmadılar, çalışmalar yavaş ilerliyor. Ayancıklıların yol çilesi ilgili ile sorumlular derhal çözüm üretmeli. Bu çözüm de kalıcı olmalıdır” dedi.

Barış Karadeniz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, Sinop Ayancık karayolunun 8’inci kilometresinde Genze mevkiinde 18 Kasım 2016 tarihinde heyelan meydana geldiğini ve yolun kapandığını hatırlattı. “Şu anda da yol çalışmaları devam etmektedir.Aynı yol, 15 Şubat2016 tarihinde de heyelan nedeniyle kapanmıştı ve vatandaşlarımız yine mağdur olmuştu. Bunula birlikte şu anda devam eden yol yapım çalışmalarının çok uzaması vatandaşların mağduriyetini artırmaktadır” diyen

Karadeniz, Bakan Arslan’a şu soruları sordu:
Ayancık’ta heyelan nedeniyle kapanan yol için neden servis yolu açılmamıştır?
Servis yolu açılmayarak vatandaşlar neden mağdur edilmektedir? 
Yol yapım çalışmaları neden yavaş ilerlemektedir?
Ayancık – Sinop yolunu turizm sezonu öncesi açabilecek misiniz? Yolu hangi tarihte açacaksınız?
Sinop ile ilgili heyelan riski taşıyan bölgelerde Bakanlığınızın önlemleri nelerdir? Bu önlemler yeterli midir? 
Sinop Ayancık karayolu aynı yıl içerisinde 15 Şubat ve 18 Kasım 2016 tarihinde iki kere heyelan nedeniyle kapanmıştır. Bu karayolunun sorunu için kalıcı bir çözümünüz var mı?
Editör: Vitrin Haber