AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, beraberindeki Ayancık İlçe Başkanı ve AK Partili Belediye Başkanları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’ı makamında ziyaret etti.

İlçelerin Bakanlık nezdindeki sorun ve taleplerinin görüşüldüğü ziyarette, Ayancık ilçesinde, yolun dar olması nedeni ile sıksık kazaların meydana geldiği Sakız Yolu ile ilgili talepler de iletildi. Aciliyet arz eden yol yapımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ilçeye 2017 yılında 25 Milyon TL’lik ödenek tahsis edilmesi talimatı verdi. 

Gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Bakan Aslan’ın Sinop’un talepleri ile yakından ilgilendiğini söyledi. Maviş; “Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ve geçen hafta Karayolları Genel Müdürümüz İsmail Kartal ile yaptığımız görüşmede, Sakız yolumuzun sıkıntılarını gündeme getirdik. Yolun dar olması ve aşırı virajları sebebiyle zaman zaman ölümlü kazalara yol açan, çalışmaların devam etmesi sebebiyle yaz ayların toza, kış aylarında çamura sebebiyet veren Sakız yolunun kronikleşen problemlerini anlattık. Bu yolun en kısa zamanda tamamlanmasının önemini kendilerine anlattık. Yaptığımız görüşme sonucunda Sakız yolunun tamamının tamamlanması için gereken 25 milyon TL’lik ödeneğin 2017 yılı içerisinde tahsisli olarak aktarılması ve Sakız yolunun 2018 yılında tamamlanması sözünü aldık. Başta Türkeli ve Ayancıklı hemşerilerim olmak üzere tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Editör: Vitrin Haber