Avustralyalı geometri mühendisi aktivist bisikletle sürdürdüğü dünya turu kapsamında geldiği Sinop'ta cami önünde kamp kurdu.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla 2011'in Haziran ayında Avustralya'nın Sidney kentinden bisikleti ile yola çıkan geometri mühendisi Döme Deli adlı aktivist Sinop'ta mola verdi. Yaklaşık 440 gündür binlerce kilometre yol kat eden Dome Deli, gerçekleştirdiği turun Sinop ayağında kent merkezindeki Saray Mescidi önünde kamp kurdu.  
 
Amacının küresel ısınma ve giderek tükenen su kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu belirten Dome Deli, "Hiç şüphe yok ki bu yolculuk benim için hem fiziksel ve hem de zihinsel olarak büyük bir zorluk içeriyor. Ama kendimize ve birbirlerine karşı bir sorumluluğumuz var. Yaşadığımız dünyayı korumamız gözetmemiz gerekiyor. Yaptığımız bir çok şey dünyayı birden fazla etkileyen ve çoğu durumda geri dönüşü olmayan etkiler oluşturuyor.  Bunların sonucu olarak insanoğlunun yaptığı yanlışlar doğal afetler, küresel ısınma, deniz seviyesinin yükselmesi ve tüm dünyada yer alan hayvan-bitki yok oluşu olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu konuda önceki nesillere tek başına sorumlu tutulamaz. Artık insanlar ve hükümetler insanoğlunun tehlikede olduğunu fark etmeye başlıyor. Ben bu tur ile yaşam tarzımızı değiştirme ve sürekli tükenen kaynaklara karşı duyarlılığımızı arttırma konusunda insanlara ilham olmak istedim. Şimdi değil o zaman değilse peki ne zaman? Gelecek nesiller tüm ihtişamıyla toprak anayı karşılarında görmeyi hak ediyor" dedi.
 
Yolculuğu kapsamında Çin başta olmak üzere bir çok ülkeyi aştığını söyleyen Dome Deli, Anadolu'yu aşarak Balkan ülkelerine geçeceğini ve dünya turunu Macaristan'da sonlandıracağını sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber