Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) tarafından düzenlenen iftar organizasyonunda Almanya‘da yaşayan Sinoplular bir araya geldi. 

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), geleneksel iftar yemeğini Almanya‘nın Gelsenkirchen kentinde düzenledi.  Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘ne (DİTİB)  bağlı Mescid-i  Aksa Camisi‘nin ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine çok sayıda Sinoplu katıldı.

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, Başkan Yardımcısı Yüksel Erdem ile   Avrupa Sinoplular İşadamları Derneği  Başkanı (ASİAD) Arsan Açıkgöz‘ün de hazır bulunduğu iftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan Mescid-i  Aksa Camisi‘nin Dernek Başkanı Cesur Özkaya,  camilerinde  düzenlediği iftar yemeğinden dolayı ASİDER ve ASİDER yöneticileri tesekkür etti.  ASİDER Başkanı Ali Çalışkan ise konuşmasında ev sahibliğinden olayı Mescid-i  Aksa Camisi‘ne, cami dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti. ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “ASİDER olarak, Avrupa‘da yaşayan tüm Sinopluları kucaklamak ve yaşadığı her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Avrupa‘daki birlik ve beraberliği bizler için cok önemli. Bu birlik ve beraberliği pekiştirmek için yönetim olarak uğraş veriyoruz.  Böylesi mübarek günlerde bir araya gelmemiz birlik beraberliğmizi daha pekiştiriyor “ dedi.








Editör: Vitrin Haber