Adapazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7.cisi düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Bileciler Köyü Merası’nda yapıldı. Yarışmaya Sinop’un da içinde bulunduğu 38 ilden yüzlerce av meraklısı katıldı. 

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli, Antalya, Sinop, Tokat, Muğla ve Kütahya'nın da aralarında bulunduğu toplam 38 ilden av tutkunları katıldı. Yarışmada köpekler kovucu ırklar, continental genç ve yetişkin ırklar ve İngiliz genç ve yetişkin ırklar olarak beş kategoride yarıştı. Katılımın ilk kez bu kadar yoğun olduğu yarışmada 259 adet köpekle Türkiye rekorunu kırıldı.

Av doğa dergisi editörü Kamil Üçbaş, "Bugün burada yağmura rağmen 259 adet köpek yarışarak bu alanda rekor kırdı. Bu yarışmalar sayesinde yurt dışından köpek alımının önüne geçilmektedir. Türkiye'nin en iyi köpekleri burada bu organizasyonlara gelen köpek severler birbirleriyle tanışıyor, hayvanlarını kendi cinsleriyle çiftleştirip üretimi artırıyor. Adapazarı Belediyesi ve bu organizasyonu düzenleyenler sayesinde artık avcılarımız yurtdışına gidip 3-5 bin dolar para vermeyecek, kaliteli köpekler üretecek kapasiteye geldik. Bugün burada buluşmamızı sağlayan Adapazarı Belediyesi Başkanı Süleyman Dişli'ye ve avcı dostumuz Rıdvan Sezer'e yarışma koordinatörü Yavuz Korkmaz'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim ''dedi.

Konu hakkında bilgi veren Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer''Bugün burada Adapazarı Belediyesi olarak fermalı av köpekleri yarışmasının 7.cisini düzenliyoruz. Bu yarışmada toplam 38 ilden katılan av meraklıları sayesinde av sezonu kapalı olduğu bu zamanda avcıların ve köpek severlerin buluşmasını sağladık. Amacımız hayvan sevgisini ve avcılığı özendirmek, doğa ve çevreye duyarlı sportif bireyler yetiştirmek. Bodrum‘da av köpeklerine olan ilgi ve sevgi her geçen gün artıyor''diye konuştu.
Hakemler tarafından arazide çalıların içerisine saklanan bıldırcınları bulmak için mücadele eden köpekler sahiplerine zaman zaman heyecanlı anlar yaşattı. Köpeklerin sahipleri de büyük heyecan yaşadı. Bazı köpekler bıldırcınları kısa sürede bularak izleyenlerden büyük alkış aldı. Avcılığa yeni başlayan genç köpeklerden bazılarının ise avlanmayı bırakıp arazide gezinmesi izleyenleri güldürdü. Yarışma da puan verme kriterleri hakkında konuşan Burhan Dereli, “ Bu yarışmada köpeğin fermayı, yani kuşu belli bir sürede bulmasının yanı sıra, sahibiyle uyumuna göre değerlendirdik. Yarışmada ayrıca köpeğin koşma stili, burun yani koku alma duyusu Da dikkate alındı.Bu yarışmada fermayı bulması da önemli unsurlardan biri. En çabuk fermayı bulan köpekte değerlendirmelerde puan artışına sahip oldu” ifadelerini kullandı.
İlgiyle izlenen yarışmaların sonunda dereceye giren köpek ve sahiplerine kupa ve mama ödülleri verildi. Yarışmada dereceye girenler Kovucu Irklar Macar; 1.Semih Akar, 2.Erdi İşseven, 3.Fuat Şengül
Kovucu Irklar Pilot 1.Adnan Akyüz, 2.Adnan Akyüz, 3.Ufuk Çetin Kovucu Irklar Barak 1.Davut Aktaş, 2.Uğur Şahin, 3.Tuğçe Hamza Kovucu Irklar Arap 1.Mehmet Mehmetoğlu, 2.Hüseyin Ertürk 3.Sunay Şen
Continantel Genç Irklar 1.Murat Özcan, 2.Murat Özcan, 3.Can Aslan Continantel Yetişkin Irklar 1.Murat Özcan, 2.Seçkin Tekin, 3.Oktay Öztürk, İngiliz Genç Irklar 1.Oğuz Tömekçe, 2.Cüneyt Hür, 3.Kadir Atak
İngiliz Yetişkin Irklar 1.Berkan Eken, 2.Seçkin Tekin, 3.Oktay Öztürk.

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlen geleneksel hale gelen yarışmada kayıtlar veteriner hekim kontrolünde yapıldı. Yarışmaya katılan davetlilere tavuklu pilav ikramı yapıldı.

                                                                                                                                                                İHA

Editör: Vitrin Haber