Zeliha Karaman, ülkemizde yaşayan, hayallerine ulaşamamış, ama hiç bir zaman onlardan vazgeçmemiş kadınlarımızdan sadece birisi. Hayallerinde öğretmenlik yapmak olan Karaman, Atatürk’ün kadınlarımıza kazandırdığı devrim niteliğindeki haklara rağmen okutulmadığı için öğretmenlik hayalini gerçekleştiremedi. Hayat öyküsünde istediği mesleği yapamamak yazılmış olsa da ama hiçbir zaman okumaktan vazgeçmedi. 

Sanki okuyamadığı okulların, sahip olamadığı öğrencilerinin acısını çıkartır gibi her gün Çayağzı Köyü’nden kitap okumak için ilçe merkezindeki kütüphaneye gidiyor. Ufkunu aydınlatıyor. Aydınlık düşünceleri ile etrafındaki insanlara ışık saçıyor. Üstüne üstlük, her Türk Kadını gibi ağır sorumluluklarının yanı sıra yatağa bağımlı hasta babasına bakıyor. Ama yine de bıkmadan usanmadan kitap okuyor.

Karaman’ın en önemli dikkat çeken özelliği kitap okumakla beraber gururla her yerde dile getirdi Mustafa Kemal Atatürk hayranı olması. “Atatürk'e duyulan sevgi her daim Türk insanının kalbinde yer alır. Ben bu sevgimi okuduğum kitaplarla büyütüyorum” diyor.
CHP Sinop Milletvekili Karadeniz de, Zeliha Karaman’ın Atatürk'ün kadınlara duyduğu güveni kanıtlayan Cumhuriyet kadınlarından bir isim olduğunu söyledi. 

Karadeniz, “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiş, kadınlarımız üniversite okumuş, öğretmen olmuş, avukat, doktor, mühendis olmuş ve en güzel yerlere gelmiştir. Zeliha Teyze’nin hayat hikayesinde kadınlarımızın yaşadığı sorunlara bir kez daha tanık oluyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber