Ankara Altındağ Belediyesi Anaokulu Müdürlüğü tarafından çocuklarda milli egemenlik ve beraberlik duygusunun güçlendirilmesi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun yaşanması amacıyla “Atamızdan Armağan Şehrimizde Bayram” isimli 81 ilin iştirak ettiği ulusal projeye Sinop’u temsilen 15 Eylül Anaokulu katıldı. 

Sinop’un tarihi simgesi olan kale surları ve çektirme gemilerine de yer verilen projede; yeşille mavinin doğal güzelliğini en güzel yansıtan şehirlerin başında gelen ve Türkiye’nin En Mutlu Şehri unvanına sahip Sinop’u bu eşsiz güzellikleriyle harmanlayıp 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temasını da projede işleyen okul öğretmenleri Zeynep Akın ve Seda Ünaldı’ya katılım belgeleri ve başarı plaketleri gönderildi.
Projeye katılan resmin yapım aşamasında çocukların el emekleri ve göz nurları Sinop’un doğal güzellikleri ile birleşince ortaya çok güzel bir tablo çıktı. 

Okul Öğretmeni Zeynep Akın; “Böyle anlamlı ve önemli bir projeye katılmak bizi çok memnun etti. Güzel şehrimizin güzelliklerini Türkiye genelinde gerçekleştirilen ulusal bir projede gözler önüne sermek hem de bunu 23 Nisan Çocuk bayramı ile birleştirerek sergilemek bize büyük bir gurur verdi” dedi.

Okul müdürü Yusuf Haskılıç ise “Çocukların milli egemenlik ve milli beraberlik duygusunun güçlendirilmesinin hedeflendiği projeye öğretmenlerim ve öğrencilerimiz çok güzel bir çalışma ile katıldılar buda 15 Eylül Anaokulu ailesini fazlasıyla gururlandırmıştır. Sinop’un Tarihi özellikleri ile Atatürk sevgisini çok güzel şekilde işleyen okul öğretmenlerime ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
Editör: Vitrin Haber