Merkezi Almanya’nın İserlohn kentinde Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), bayram öncesi Soma’daki maden kazasında şehit düşen Sinoplu ailelere parasal yardım gönderdi.

Soma Sinoplular Deneği aracılığı ile belirledikleri üç aileye bayram öncesi toplam 2 bin 100 lira  parasal yardım havale ettiklerini söyleyen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, dernek olarak Soma’daki ailere yardımlarını süreceklerini söyledi.   ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Soma’da millet olarak büyük acı yaşadık. Devletimiz, kurum ve kuruluşları ile  sivil toplum örgütleri ile  bu büyük acıyı sarmak için adeta seferber oldular. Avrupalı Türkler olarak  bizlerde elimizden ne geliyorsa, bu büyük acımızı sarmak için omuz verdik. Bu doğrultuda bizzat derneğimizin başkan yardımcısı Erdal Altuntaş Soma’ya giderek Sinoplu aileler ile bir araya geldi. ASİDER olarak, Soma Sinoplular Derneği’nin belirlediği ailelere yardım kararı aldık. Bayram önceside 3 Sinoplu aileye toplam 2 bin 100 lirayı hesaplarına gönderdik. Yardımlarımız bundan sonrada sürecek” dedi. 

Soma Kaymakamı M. Bahattin Atçı'ya,  Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna’ya, Soma Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Semiha Gürleyen’e ve  Soma Sinoplular Derneği Başkanı Erol Engin’e tekrar teşekkür eden  ASİDER Başkan Yardımcısı Erdal Altuntaş ise, “2 ay önce, Hamburg’tan  heyet ile Soma giderek  burada  Hamburg’taki sivil toplum örgütlerinin organize ile toplanan 113 bin lirayı mağdur ailelere ulaştırmıştık. O esnada bizzat maden kazasında şehit düşen  Sinoplu madencilerin ailerini ziyaret ettik. Başsağlığında bulunmuştu.  Soma Sinoplular Derneğimi’zin  belilerdiği bu ailelere bayram önceside para yardımında bulundu.  Başkanımızında ifade ettiği gibi Soma’daki bu ailelerimize yardımlarımız sürecek”  şeklinde konuştu. 

Editör: Vitrin Haber