KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, geçtiğimiz günlerde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, çarşı ortasında Mehmetçiklere yapılan hain saldırıyı kınadı. Yaşan olayların artık durulmasını istediklerini söyleyen Gürbüz, “Buradan yetkilileri bir kez daha uyarıyor ve sorumluluğa davet ediyoruz. Artık ölüm değil, barış istiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde maskeli iki kişi çarşı merkezinde 3 askere otomatik silahla ateş açmış, hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan 1 uzman çavuş ile 2 er, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü. Yaşanan hain saldırıyı kınayan  KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, olayların son bulması adına gereken önlemlerin alınmasını istediklerini söyledi. Yetkilileri göreve çağıran Gürbüz yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz ay içerisinde IŞİD çetelerinin Ortadoğu’da yaptığı katliamı protesto eylemlerinde onlarca insanımızı kaybetmenin acısı soğumamıştı ki, bu defa da kara haber Hakkari Yüksekova’dan geldi. Elbette ateş düştüğü yeri yakar, yaslı ailelerin acısını tarif etmemiz mümkün değil. Ancak her yitirdiğimiz insan yüreğimizi dağlıyor. Bununla da kalmıyor, yüzlerce yıldır bir arada yaşamış halklar arasında duygu kırılmasını körüklüyor. Ülkeyi geri dönülmez bir kaosa sürüklüyor.

“Kurşun adres sormaz” derler ama cenazeler hep yoksul mahallelerden kalkıyor. Tarih boyunca bütün çatışma ve savaşların faturası yoksul halk kesimlerine çıkarılmıştır. Bu açıdan, emekçi kesimler çözümsüzlükte ısrarı değil, savaşa karşı barışı savunmalıdır. Toplumu kamplaştıran ve halklar arasında fay hatları oluşturan ölümlerin önüne geçebilecek tek seçenek güçlü bir barış iradesidir. Barış içinde kardeşçe bir arada yaşamı hep beraber örmek zorundayız. 
Dayandığı yüz yıllık tarihsel mirasla, kurulduğu ilk günden bu yana savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için mücadele eden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK olarak bizler, görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Ölümleri durduracak şey toplumun sağduyusu ve yetkililerin sorumlu davranmasıdır. Buradan yetkilileri bir kez daha uyarıyor ve sorumluluğa davet ediyoruz.

Son olarak, yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, yakınlarına ve tüm kamuoyuna sabır diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.”

Editör: Vitrin Haber