Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından oluşturulan hatıra ormanı, ilk fidanlarıyla buluştu. Bundan böyle MÜSİAD plaket yerine fidan verecek. 

MÜSİAD öncülüğünde kamu ve özel sektör işbirliğinde, 1 milyon dolarlık yatırımla Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde faaliyete geçen tekstil fabrikasının 'Yatırım Lansmanı ve Tesis Açılışı'na katılmak üzere Sinop'a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile Adalet Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri MÜSİAD Sinop tarafından Osmaniye Köyü mevkisinde oluşturulan hatıra ormanında fidan dikti. 

Açık Ceza İnfaz Kuru'munda açılışı yapılan tesiste, katılımcılara ve protokol üyelerine verilen fidan sertifikaları ardından davetliler, Sinop Ayancık kara yolu üzerinde oluşturulan hatıra ormanı alanına geldi. Her davetlinin isminin özel olarak levhalandığı alanda dikilen fidanlar toprakla buluştu. 

Hatıra ormanındaki programa: Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger; MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Barosu Başkanı Avukat Hicran Kandemir, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Turan Kuloğlu, İşyurtları Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Özer Duman, tesisin işletmecisi Taha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Ayata, hakim ve savcılar, MÜSİAD Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Sinop yönetim kurulu üyeleri ile Adalet Bakanlığı bürokratları katıldı.
Plaket yerine fidan
8,5 dönümlük arazinin tahsis edildiği hatıra ormanında uygulama kapsamında 200 fidan dikildi. Davetiler kendilerine adına dikilen fidanların başında hatıra fotoğraf çektirdi. MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, bundan böyle MÜSİAD Sinop tarafından bundan sonraki etkinliklerinde plaket verme yerine fidan dikiminin yapılacağını söyledi. Gökmen; "Bundan sonra MÜSİAD faaliyetlerine katkıda bulunanlar ve yapılan etkinlikler adına fidan dikimi yapılacak. Adına fidan diktiğimiz kişiye sertifikasını vereceğiz ve hatıra ormanında ismine özel bir levha yapılarak, kendisine ait fidanın başına yerleştirilecek" diye konuştu. 

Buket Gül




Editör: Vitrin Haber