Ulusal ve uluslararası sularda seyir yapabilecek özellikte ve Türk Loydunun son kural ve yönetmeliklerinde belirtilen “Balıkçı Gemisi Klası”na uygun olarak inşa edilen Sinop Üniversitesi Araştırma Gemisi, 2012 yılının eylül ayına kadar tamamlanacak ve Su Ürünleri Fakültesi’nin araştırma çalışmalarında kullanılacak. 

Türkeli ilçesinde yapımı sürmekte olan araştırma gemisini yerinde gören ve incelemelerde bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan yaptığı açıklamada, araştırma gemisinin eylül ayında tamamlanarak üniversiteye teslim edileceğini belirtti. Araştırma gemisinin Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi hizmetinde kullanılacağını ifade eden Bircan; “Bilimsel araştırma ve inceleme gemisi olarak ulusal ve uluslararası sularda çalışacak olan gemimiz bilimsel çalışmalarımıza katkı sağlayacak" dedi.
Teknik gezide Rektör Bincan’a, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Öz, Yard. Doç. Dr. Yakup Erdem, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Adem Yavuz Avşar, Şube Başkanı Kayhan Koyuncu ve Tekniker Özgür Ürkmez eşlik etti. Bütün aşamalarından itibaren bir araştırma gemisi olarak tasarlanan ve başından sonuna Türkiye’de yapılan araştırma geminin alt yapı çelik imalatı ile makine ve ekipmanlarla ilgili çalışmaları tamamlanırken üst yapı imalatı devam ediyor.

Editör: Vitrin Haber