Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin Belediye Başkanlığı ile gerçekleştirdiği ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Geziyoruz sloganıyla start alan  “Annelerle adım adım Mutlu Şehir Sinop” projesi son gezisini gerçekleştirdi. 13 Haziran tarihinde başlayan projede bu güne kadar yaklaşık 300 anne düzenlenen etkinliklere katıldı.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin Belediye Başkanlığı ile düzenlediği ve 4 etap halinde gerçekleştirilen proje sona erdi. Projenin son etabında anneler için eşsiz bir Sinop gezisi düzenlendi. Geziye katılan anneler ve kent konseyi üyeleri belediye binası önünden hareket ederek paşa tabyaları, nisi göleti, ince burun, çevre yolu ada yolu, cezaevi ve şehir içi turu attı. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, annelerle adım adım mutlu şehri geziyoruz adlı bir etkinlik düzenlediklerini belirten Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Ustacan, etkinliğin dört etaptan oluştuğunu ve proje dahilinde gerçekleştirilen etkinliklere yaklaşık 300 annenin katıldığını söyledi. Ustacan; “Bu dört etaptan oluşan bir etkinlik. Projenin 13 Haziran tarihinde gerçekleştirdiğimiz İlk etabı ince burun gezisi oldu.

Çoğu annemizin ilk defa gittiği bu gizimizde annelerimiz burada feneri gezdiler. Daha sonra Akliman Hamsilos’ta piknik alanına gittik. Burada annelerimizle birlikte piknik yaptık. Geçtiğimiz ramazan ayında düzenlenen ikinci etabımızda ise sahillerimizi annelerimize gezdirdik. Sahil turumuzun ardından hep birlikte Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen iftar organizasyonuna katıldık. Projemizin 3. etabı Erfelek Şelaleleri ve içme suyu tesislerine düzenlediğimiz geziden oluştu.

Yoğun katılımlarla düzenlenen projemizin son etabında ise annelerimizle birlikte belediye binası önünden hareket ederek paşa tabyaları, nisi göleti, ince burun, çevre yolu ada yolu, cezaevi ve şehir içi gezisi düzenledik” dedi. Her yıl Sinop için anlam ifade eden projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Ustacan; “Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak geçtiğimiz yıl en kuzey, en mutlu, en temiz il sloganıyla başlattığımız temizlik kampanyası ile Sinop’un çeşitli yerlerinde temizlik çalışmaları gerçekleştirmiştik. Bu yıl annelerimize yönelik bu projemizi hayat geçirdik. Önümüzdeki sene ise daha değişik bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
 


Editör: Vitrin Haber