Anaokulunda düzenlenen etkinliğe Sinop Kızılay Kan Alma Birimi mobil araç ve ekibiyle geldi. Kliniğe dönüştürülen sınıfta 66 veli ve okul öğretmenleri kan verdi. 

Atatürk İlkokulu Müdürü Cevat Okutan, anaokulu öğretmenleri ve velilerin talebiyle gerçekleştirilen organizasyonun örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti. Okutan yaptığı açıklamada, “Okulumuz ana sınıfı öğretmenlerinin öncülüğünde başlatılan bu projede öğrenci velilerinden 66 kişi gönüllü kan verme talebinde bulundu. Çocuklarımızın da bilgisi dahilinde yani gelecekte çocuklarımızı da kan vermeleri doğrultusunda bir motive etmiş oluruz düşüncesiyle toplum yararına faydalı bir çalışma yapılıyor. Organizeyi düzenleyen ana sınıfı öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi. 

Kan bağışının kurumsal olarak da yayılması gerektiğini belirten Sinop Kan Alma Birimi Sorumlu Hekimi Muharrem Coşkuner ise yaptığı açıklamada, “Bugün Atatürk İlkokulunda kan bağışı kabulü yapıyoruz. Gerek okul müdürümüz gerekse öğretmen arkadaşlarımız bu konuda çok iyi organize olmuşlar. Biz de ekip olarak geldik kan bağışı kabulüne başladık. Sinop'ta, tüm ülkede kan bağışı ihtiyacını karşılamak için bu tür organizasyonları kurumsal anlamda yapılması çok çok önem arz etmektedir. Biz de Sinop Kızılay Kan Alma Birimi olarak, Türk Kızılayı olarak diğer kurumlardan bu tür organizasyonlar yapmalarını, bizimle irtibata geçmelerini bekliyoruz” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber