AGD Sinop Şube Başkanı Cengiz Keskin, yarışma hakkında bilgi vermek üzere düzenlediği basın toplantısında amaçlarının, gençlerin Peygamber Efendimizin hayatında kendisine yer bulması olduğunu söyledi.

Bir milletin en önemli ve en büyük gücünü genç nüfusu olarak ifade eden Keskin, "Ancak bu en önemli güce sahip çıkılması, işlenmesi de o milletin asli görevidir. Toplumun birçok kesimi gibi gençliğin de dertleri ve sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Bunları yaşayan gençler hem kimlik karmaşasına kapılıyor, hem de değer yanılgılarına düşüyor. Bu çıkmaza düşen gençler kurtuluşu yanlış yollarda arıyor. Uyuşturucu madde kullanımı gençlerimiz arasında ne yazık ki hızla yayılıyor. Düştüğü çıkmazların çözümünü çatışmada, madde bağımlılığında, sanal dünyalarda arıyor. Oysa gençlerimize doğru rehber gösterilse, Peygamber sevgisi ve O’nun yaşantısındaki değerler sistemi aşılansa, milli ve manevi eğitim verilse, bu sorunlar çözümlenebilir" dedi. 

AGD olarak, gençlere Peygamber sevgisi aşılamak ve onu gençlere rehber olarak tanıtabilmek amacıyla Siyer-i Nebi Yarışması düzenlediklerini vurgulayan Cengiz KESKİN, geleneksel hale getirdikleri ve 300 binin üzerinde gencin katılmasını hedefledikleri yarışmaya lise ve ortaokul öğrencilerinin başvurabileceğini dile getirdi. Keskin, “Amacımız gençlerimizin Peygamberimizin ahlaki değerlerini yakından tanımasıdır. Bütün insanları kuşatan, çağdan çağa, coğrafyadan coğrafyaya değişmeyen, her toplumda ve her zaman geçerli olabilen evrensel mesajı algılamasıdır. Biz gençlerimizi bu manevi değerlerle tanıştırabilirsek, Peygamber Efendimizin hayatıyla buluşturabilirsek, birçok sorunun kendiliğinden çözüldüğünü ve gençlerimize çok güzel bir rehber ve ufuk oluştuğunu göreceğiz" dedi. 

4 Aralık’a kadar devam eden başvurular www.efendimizinizinde.com sitesine yapılıyor. Sınav 17 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılacak. Sonuçlar 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak ve ödüller aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke’nin Fethi programında verilecek.
Editör: Vitrin Haber