CHP Sinop Millet Vekili Barış Karadeniz; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıkladığı asgari ücrete tepki gösterdi ve “Asgari ücretin en az bin 750 lira olması gerekiyordu. AKP, 14 yıldır olduğu gibi bir kez daha emekçiyi, alın terini açlık ücretine mahkum etti” dedi.

Yaklaşık 6,5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklandı. Açıklanan ücretin “asgari ücret” olmadığını, “açlık ücreti” olduğunu ifade ederek tepki gösteren CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, asgari ücretlilerin açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edildiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Asgari ücretin en az bin 750 lira ve geçim ücreti olması gerektiğini vurgulayan Karadeniz, şunları söyledi: “Açlık sınırı bin 432 lira iken, yoksulluk sınırı 4 bin 665 lira iken, asgari ücretin bin 404 lira olması ne insanidir ne de vicdanidir. Asgari ücret yine açlık sınırının altında kalmıştır. 14 yıldır iktidar olan AKP bir kez daha alın terini görmezden gelmiş, işçiden, emekçiden yana olmamıştır. Asgari ücreti tespit etmek için toplanan komisyonda ‘Asgari ücreti artırıp işvereni tedirgin etmeyelim’ diyerek niyetini belli eden bir hükümet temsilcisinin 14 yıllık niyet ve zihniyetini değiştirmesini elbette beklenemezdi. Türkiye’deki asgari ücret pek çok OECD ülkesinden düşük. Açlığın ve yoksulluğun hesap oyunlarıyla gizlenmeye çalışan AKP hükümetini hiç kimse şüphe duymasın ki iktidardan indirecek altın teridir. AKP’nin iktidarına son verecek işçidir, emekçidir, emeklidir, memurdur. İşsizliğe mahkum edilmiş genç işsizlerimizdir. Yoksullukla, pahalılıkla, her geçen gün gelen zamlarla boğuşan vatandaşımızı görmezden gelip tek derdi ‘tek adam rejimi’ olan AKP, bir kez daha emekçiyi, alın terini açlık ücretine mahkum etmenin bedelini ödeyecektir.”

 
Editör: Vitrin Haber