Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen "Atatürk ve Kurtuluş Yolu" konulu konferansı çok sayıda Sinoplu izledi. 

ADD Genel Merkezi tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler kapsamında Sinop'a gelen ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık ile ADD Karadeniz il başkanları Sinop'ta vatandaşlarla buluştu. 

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu salonunda gerçekleştirilen "Atatürk ve Kurtuluş Yolu" konulu konferansa konuşmacı olarak araştırmacı yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı katılırken,  programa katılacağı duyurulan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise, annesinin rahatsızlığı nedeniyle etkinlikte bulunamadı.  

 Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini 'tiyatral' bir sunumla anlattı. İyi bir arşiv araştırmacısı olduğunu belirten Kalıpçı, Atatürk'ün devlet adamlığı ve asker yönünün dışında arşivlerde kalmış insani yönü, sanatçılığı, tiyatro sevgisi, tiyatro yazarlığı, film senaryosu ve yazarlığı, sanat ve çevrenin yanı sıra arkeoloji ve sportif yönlerinden bahsetti.  

Atatürk'ün bilinmeyen espritüel yönünü de anlatan Kalıpçı,"Atatürk'ün espri yönünü bilmiyordum. Arşiv çalışmalarım sırasında esprileri ortaya çıktı. Atatürk'ün o kadar çok esprileri var ki; bana 300 sayfalık bir espri kitabı yazdırdı. Esprileriyle kitabın başında gülmeye başlıyorsunuz ve sonuna kadar kahkaha atıyorsunuz" dedi.

Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı konferans son bölümünde izleyicilerin de çeşitli sorularını cevapladı. Atatürk’ün posterinin önüne geçerek Atatürk'ü alkışlayan Kalıpçı'yı izleyiciler de ayakta alkışladı. Program sonunda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şube Başkanı Semra Armay, Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'ya Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti.
Editör: Vitrin Haber