Meclis’te ikinci turu yapılacak Başkanlık Sistemini içeren Anayasa ile ilgili görüşlerini halkla paylaşmak amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Dernek Başkanı Av. Yalçın Oğuz,  tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında anayasa değişikliği fikrinden vazgeçilmesi çağrısında bulunuldu. Bugün yaşanılan tehlikenin Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik, dinsel ve siyasal yapıda parçalanmak istenmesi olduğunu ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi Başkanı Av. Yalçın Oğuz, ABD emperyalizmi ve siyasi iktidarın, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) politikalarına uygun olarak Türkiye’ye bir anayasa ve başkanlık sistemini ısrarla dayattıklarını ifade etti. Oğuz; “Genişletilmiş Kuzey Afrika ve Ortadoğu Projesi kapsamında; Irak, Sudan, Libya, Yemen fiilen bölünmüş, Suriye de bölünme sürecine sokulmuştur. Türkiye de bu bölge ülkeleri gibi anayasa yoluyla aynı akıbete sürüklenmeye ve böylece önümüze yeniden konulmak istenen Sevr’i kabule zorlanmaktadır. Anayasa’ya aykırı olarak yapılmak istenen antidemokratik Anayasa değişikliği, tüm yetkilerin bir kişide ve denetim dışı olarak toplandığı diktatöryal, ceberrut ve keyfi bir yönetim yaratması yanında ülkenin bölünmesine yol açabilecek hükümler taşımaktadır” dedi. 

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİ ATATÜRK CUMHURİYETİ’Nİ PARÇALAYACAKTIR”
Mevcut rejim değişikliğinin Atatürk Cumhuriyetini parçalayacağını ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi Başkanı Av. Yalçın Oğuz, Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu fikre karşı demokratik yolları kullanarak mücadele edeceklerini belirtti. Oğuz; “Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birliğinden yana olan tüm milletvekillerine sesleniyoruz, parça tesirli bir bombaya benzeyen Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında pazarlanan rejim değişikliği Atatürk Cumhuriyeti’ni parçalayacaktır. Gelin 1 Mart 2003 Irak Tezkeresi’nde olduğu gibi birlik olalım ve Emperyalizmin oyununu bozalım. Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti’ne anlatmakta kararlıdır.
Son olarak, başta siyasi partilerimiz olmak üzere, tüm demokratik kitle örgütlerine çağrımız şudur; artık mesele bir siyasal parti meselesi değil memleket meselesidir. Gelin aramızdaki tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak başkanlık sistemi adı altında önümüze tekrar konulmak istenen Sevr’i yırtıp atalım” diye konuştu. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ YIKIP YERİNE BİR DİKTATÖRLÜK GETİRMEK İSTİYORLAR

Düzenlenen basın açıklamasında söz alan CHP Sinop il Başkanı Barış Ayhan ise AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve MHP merkez yönetiminin elbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp yerine bir diktatörlük getirmek istediklerini belirtti. Ayhan; “Artık uçurumun kenarındayız. AKP 15 yıldan beri hedef aldığı Cumhuriyetimizin temel değerlerini laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olma özelliklerini topyekün kaldırma telaşındadır. AKP, Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’nin merkez yönetimi elbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp yerine bir diktatörlük getirmek istiyor. Bu diktatörlüğü neden getirmek istiyorlar; süratle kan kaybeden AKP’nin önümüzdeki süreçte olası bir seçimde iktidarı kaybetmesi sebebi ile Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin, yandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak için mutlaka rejimi değiştirmek istiyorlar. Bunun başka bir mantıklı açıklaması yok. Siz rejimi değiştirdiğiniz zaman ne olacak? Ülkede terör mü bitecek? Çocuklarımız ölmeyecek mi artık? Gazeteciler cezaevlerinde mi çıkacak? Görevlerini özgürce yapabilecekler mi? Sınır güvenliğimizi mi sağlayabilecek? Veya çocuklarımız çağdaş bir eğitime mi kavuşacak? Hukukun üstünlüğü gerimi gelecek? Bunların hiçbiri olmayacak. Bu diktatörlükte bunların hiçbiri olmayacak. Bu diktatörlüğün diğer telaşesi süratle kan kaybeden AKP’nin ilk seçimde iktidarı kaybetmesi ile Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin can ve mal güvenliğini sağlama telaşıdır. Onun için budan sonra daha duyarlı olmamız gerekiyor, önceliğimiz bu. Hepimizin farklı işleri telaşları var fakat vatan elden gittikten sonra bunların hiçbirisinin önemi yok. Süreç çok önemli, mesele sadece CHP’nin ve ADD’nin meselesi değildir. Temelde vatanseverlik üzerine kurulu bir sloganla, tek simgemiz çağdaş Türkiye ve bağımsızlığımızın simgesi olan Türk Bayrağımız ile çıkacağız, bunların karşısında geniş bir blok oluşturacağız. Tüm STK’lar, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, barolar yani çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak adına yola çıkan herkesle ne biri bir adım ileride, ne biri bir adım geride hep birlikte tek vücut olarak bunlara karşı mücadele edeceğiz. Gün duyarlılık günü, gün mücadele günüdür” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi Başkanı Av. Yalçın Oğuz ve CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yoğun katılımla gerçekleşen basın açıklamasına Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi Başkanı Av. Yalçın Oğuz ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı Barış Ayhan’ın yanısıra, Sinop KESK Dönem Sözcüsü Erkan Kabal  ve ADD üyeleri katıldı.

 
Editör: Vitrin Haber