Memur-Sen ve Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, sağlıkta şiddetin önlenmesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu belirterek, bu konuda tüm kesimlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
 
28 Nisan 'Sağlık Çalışanına  Şiddete Hayır Günü' nedeniyle açıklama yapan Ramazan Açıkgöz, şiddete yönelik cezai müeyyidelerin artırılmasından, çalışma ortamlarının güvenliğinin teminine kadar gereken her türlü yasal ve yapısal tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Açıkgöz, toplumsal duyarlılığın artırılmasının bütün sağlık çalışanlarının ortak beklentisi olduğunu ifade etti.
 
Kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve güvenli bir ortam sunulması için bakanlığın da gerekli uygulamaları hayata geçirmesi gerektiğini kaydeden Ramazan Açıkgöz, şiddetin önlenmesinde, her ne kadar eğitimin önemi bilinen bir gerçek olsa da, hizmet sunulan ortamların güvenliğinin sağlanmasının da önemli bir adım olacağını vurguladı.
 
Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasının, hem bakanlığın hem de millet olarak bizlerin ortak sorumluluğu olduğunu söyleyen Açıkgöz, “Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulama eğilimindeki kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır. Bu bakımdan, öncelikle sağlıkta olmak üzere, hayatın her alanındaki şiddete karşı ulusal bazda bilinçlendirme kampanyaları düzenlemeli, sahip çıkılması ve sonuç alana kadar geri adım atılmamalıdır.” dedi.  
 
Şiddetin bir insanlık suçu olduğunu da dile getiren Açıkgöz, sağlık çalışanlarının sadece hasta veya yakınlarının şiddetine maruz kalmadığını, iş yerlerinde de değişik şiddetlere maruz kaldığını dile getirdi.
 
Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle halkımıza hizmet ettiğini belirten Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, “Yetersiz sayıyla, sağlık hizmetlerinin sunumunda bir devrim yapan ve sağlıkta dönüşümün mimarı sağlık çalışanlarımız zaman zaman da şiddete maruz kalmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesi ve şiddet uygulayanların cezalandırılmasına yönelik birçok çalışma gerçekleştiren ve öneri sunan Sağlık-Sen olarak, ilk defa bir meslek grubuna yönelik yasa çıkmasını sağladık. Sağlıkta şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması için çıkartılan yasanın öncülüğünü yapan Sağlık-Sen, diğer taraftan da sağlık çalışanlarının güvenliklerinin sağlanması ve şiddetin önlenmesine yönelik öneriler geliştirmiştir.” şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber