Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Mehmet Yüksel, Ahilik kültürüne sahip çıkılması gerektiğini belirterek,  Ahiliğin 13.-19. yüzyıllar arasında Anadolu’da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olduğuna dikkat çekti. Yüksel, "İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan Ahilik; ahlak, eğitim, bilim, teşkilatlanma, kalite, standart, üretici, tüketici ilişkisi gibi konularda, yaşadığı dönemin toplumsal yapısını düzenlemiş ve yeterli olmuş bir sistemdir. Günümüze kadar uzanan bir teşkilat olan Ahilik, günümüzde yapılan etkinliklerle yaşatılmaya çalışılıyor" dedi.  

TÜM SİNOPLULAR DAVETLİ 
Sinop'ta ki tüm vatandaşları ve esnafları hafta etkinliklerine davet eden Mehmet Yüksel, "18-24 Eylül 2017  tarihleri arasında tüm ülke genelinde ahilik ve kültür haftası olarak kutlanmakta.  Bu yıl ilimizde 9.cusu  kutlanacak olan  ahilik haftasının,  esnaf sanatkarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, dayanışma, kardeşlik  dileklerimizle bol kazançlı günler temenni ediyoruz" dedi.  

DOLU DOLU BİR PROGRAM 
Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret İl Müdürlüğü ve Sinop Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığının organizesinde gerçekleştirilecek olan kutlamalar, dün Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının esnaf ziyaretleri ile başladı. Kutlamalar kapsamında bu gün de komite tarafından esnaf ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Etkinlikler 20 Eylül Çarşamba günü saat 10:00'da belediye bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek olan esnaf yürüyüşüyle devam edecek. Yürüyüş; eski cezaevi önünden başlayıp, hükumet konağına kadar sürecek. Saat 10:30'da da Hükumet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulacak.  

YILIN AHİSİ KAFTANINI GİYECEK 
Ahilik Haftası etkinlikleri aynı gün (20 Eylül) saat 11:00'da Pervane Medresesinde gerçekleştirilecek olan kutlama programıyla devam edecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılacağı etkinlik kapsamında, 2017 yılının ahisine plaketi takdim edilerek Ahi Kaftanı giydirilecek. PAyrıca 22 Eylül Cuma günü Alaaddin Camisinde, Pir Ahi Evran Veli ve ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlar için Mevlid-i Şerif okutulacak.   


 
Editör: Vitrin Haber