İş adamı Musa Özen'in işletmeciliğini yaptığı ZıpZıp Baba, çocukları camiye teşvik etmek amacıyla, Anadolu'nun en eski camilerinden 751 yıllık Alaaddin Camisi içine oyun parkı kurdu. Sinop Müftülüğü ve Musa Özen iş birliğinde yapılan oyun parkında ebeveynler ibaretlerini yaparken çocukları da parkta oynayabilecek. Ayrıca çocuklar camiye de alıştırılmış olacak.

Çocukların camiye teşvikinin önemini belirten Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, iş adamı Musa Özen'e teşekkür etti. Ali Hayri Çelik; "Cami-çocuk buluşması üzerine kafa yorduk. Musa Bey’de bir gün çocuklara camide bir program yapalım. Hay Hay dedim. Ve çocuklarımızı camiye teşvik etmek, gelecek nesillerimizin cami merkezli bir hayatı yaşayabilmesi için camilerde çocuk cıvıltılarının cemaat sesine, namazdaki tekbire karışması için böyle bir oyun parkının camiye yapılmasını istedik ki, başkanlığımızın da görüşü bu yöndedir. Allah nasip ederse diğer camilerimize de imkanlar ölçüsünde bunu yaygınlaştıracağız. Kendisine teşekkür ediyorum”dedi.

Çocukları çok sevdiğini ve yeni nesilleri camiyle tanıştırmanın önemine değinen Sinop Zıpzıp Baba işletme sahibi Musa Özen ise; ”Allah sizinde niyetlerinizi kabul etsin inşallah. Benimde niyetlerimi kabul etsin. Öncelikle ben sayın müftü beye çok teşekkür ediyorum. Böyle bir fikri bana sundu. Bende hemen kendisinin de itiraf ettiği gibi anlattığı gibi kabul ettim. Benim de amacım Sinop’ta hepiniz beni tanıyorsunuz adım Musa Özen, Namı Değer Zıpzıp Babayım. Çocukların her yerde mutlu olmasını istiyorum. Gerek Hastanelerde, gerek sevgi evlerinde, gerek biliyorsunuz özel kurumlar dahi bağışlar yapıyorum. Ki camide çocukların en mutlu olması gereken yer camidir. Bunun da farkındayız. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Parkın tarihi camiye yerleştirilmesi ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından, Özen’e içerisinde Osmanlı tuğrasının bulunduğu tablo hediye edildi. 

 
Editör: Vitrin Haber