Sinop Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı Programı (İ.Ö.) öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında farkındalık oluşturmak amacı ile toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması, üzüntülerin paylaşılması ve moral vermek için üzerinde son 1 yıl içerisinde hayatını kaybeden 575 şehidin ismi olan 575 karanfil dağıttı.

Uğur Mumcu Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte grup adına konuşan üniversite öğrencisi Ayşegül Peksoy, düzenlenen etkinlikle birlikte milli birlik ve beraberlik duygusunu perçinlemeyi amaçladıklarını söyledi. Peksoy; “Son zamanlarda canımızı yakan şehit haberleri, gittikçe artan bombalı saldırılar yüreğimizi dağlamaktadır. Bir millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gereken bir zamandan geçiyoruz. Çünkü birlik ve beraberlik olmayan yerde vatan bütünlüğü sağlanamaz ve bu durumda her zaman bölünmeye hazır topluluklar oluruz. Millet olarak her koşulda birlik ve beraberliği sağlayan ülkeler ayakta kalırlar. Unutmayınız ki savaşın iyisi, barışın kötüsü olmaz” dedi. 

Amaçlarının toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Peksoy;  “Bizler MYO Çevre Sağlığı (İ.Ö.) Programı öğrencileri olarak bu vatanın hepimize ait olduğunu, bayrağımızın bir, dinimizin bir olduğunun bilincine vardırmak ve siz değerli Sinop halkına moral vermek için sizlere üzerinde  son 1 yıl içerisinde hayatını kaybeden 575 şehidimizin islerinin yazılı olduğu 575 karanfili dağıtmayı amaçladık. Umarım bu projemiz insanlarımızda bir farkındalık yaratır ve ülkemizde bu karanfiller gibi renk saçar. Çünkü barış hükümlerin en güzelidir. Ve gün beraberlik günüdür. Bir ve beraber olma günüdür bugün” diye konuştu.
     
 
Editör: Vitrin Haber