1977 yılında muhtar seçildikten sonra 37 yıldır bir daha koltuğu kimseye bırakmayan 60 yaşında ki Nizamettin Cezayir rekora koşuyor. Cezayir, 30 Mart'ta yapılacak olan Muhtarlık seçimlerinde başka aday olmadığı için köyünde 9.’uncu kez üst üste muhtar seçilerek bir rekora imza atacak.
  
Sinop merkeze bağlı 440 nüfuslu Çobanlar köyü muhtarı Nizamettin Cezayir, 37 yıl içerisinde en büyük projesinin köyüne yaptırdığı sulama amaçlı gölet ve kanallar olduğunu, projenin köyde tarıma ve ekonomiye büyük katkı sağladığını ve köyünde yol ve içme suyu sorununun o günden bu yana hiç olmadığını söyledi.

37 yıllık muhtarlık döneminde 9. kez yılın örnek muhtarı seçildiğini belirten Cezayir; "Köyüme en büyük hizmetlerden biriside şehir merkezine 19 kilometre olan mesafeyi yeni yol ve köprü yaparak 13 kilometreye düşürdük. Şu anda köyümde her şey var. Hepsine muvaffak oldum. Öncelikli olarak yapmak istediğim bir proje daha var. Köyüme spor tesisi kompleksi yaptırmak için Orman Bölge Müdürlüğü ile temas halindeyim.500 milyon TL’ye mal olacak projeyi kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Bu tesis hizmete açıldığında Sinop veya İl dışından gelecek olan Futbol ve diğer branşta mücadele yapan Kulüpler köyümüzde kamp yapabilecek. Bu projeyi kısa sürede hayata geçireceğim" dedi.
    
Hiç bir zaman gurur ve sorun yapmadım
Köyü ile ilgili hiç bir konuyu gurur ve sorun yapmadığını da dile getiren Cezayir sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıllarda çevre köylerle birlikte okulumuz taşımalı eğitime geçileceği yönde milli eğitimden bir yazı gelmiş ve bende destek vermiştim. Bu konuda köylüler ve diğer köy muhtarlarından büyük tepki almıştım. Daha sonra köylüler çocuklarda eğitim öğretimin kalitesinin yükseldiğini görünce bana destek vererek teşekkür ettiler. Az öğretmenle çok sayıda öğrenciye ne verilebilir. Burada eğitimin eksikliğini gördüm ve taşımalı eğitime geçilmesi kararını verdim. Şimdi çocuklarımız üniversitelerde okuyorlar. Çocukların geleceğini düşünerek Köyümde okul kapandı diye gurur sorun yapmadım. Ben bir yerlere gelmişsem köyümün sayesinde geldim. Sağlığım el verdiği müddetçe köylüm de beni istediği sürece köyüme hizmet etmeye devam edeceğim"
   
 30 Mart'ta yapılacak olan Muhtarlık seçimlerinde başka aday olmadığı için ‘9.kez üst üste muhtar seçilerek rekor kıracağım’ diyerek muhtarlara da çeşitli tavsiyelerde bulunan Cezayir, adayların önce kendilerine güvenmelerini ve vatandaşların kendisine inanması gerektiğinin altını çizdi.