Sağlık Bakanlığı tarafından obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında, yürüyüş etkinliği düzenlenecek. Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından etkinlik hakkında yapılan bilgilendirmede, tüm vatandaşlar etkinliğe davet edildi. Bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi; “Bakanlığımızca, obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında; toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla Sağlık Müdürlüğümüzce 3 Ekim Çarşamba günü yürüyüş etkinliği düzenlenecektir.

Etkinlik; 3 Ekim Çarşamba günü saat 10:30 da Atatürk Anıtı önünde mobil sağlık platformu ile stant açılması, yürüyüş öncesi egzersiz ve çuval yarışı, halat çekme oyunlarının gerçekleştirilmesi, Bülent Ecevit Caddesi Atatürk anıtı önünden Dr. Rızanur Kütüphanesi önüne kadar yürüyüş aktivitesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Obezitenin azaltılması ve sağlıklı yaşam kültürüne dikkat çekilmesi amacıyla yapılacak olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir.”
          
 
 
Editör: Vitrin Haber