Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen ve Sinop’tan firmalarında katılım sağladığı 25. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES) Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla ziyarete açıldı. 

Ortadoğu Fuar Merkezinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in Türkiye ayakkabı üretiminde önemli yere sahip olduğunu belirterek, “Dolayısı ile bu fuarın böyle başarılara ulaşmış olması asla tesadüf değildir. Bunda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi. Şimşek, Gaziantep’in yaptığı ataklarla sanayi ve ticarette önemli mesafede katettiğine işaret ederek, “Artık uluslararası bir boyut kazanan bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, ayakkabı sektöründe dünyada 22’inci sırada yer alıyor. Bu sektörün geleceği Türkiye açısından daha parlaktır” diye konuştu. Ayakkabı sektöründe Türkiye’de üretimin İstanbul ve Gaziantep üzerinde yoğunlaştığını anımsatan Şimşek, “Üretimin çok dağınık olmaması Türkiye ve sektör açısından bir avantajdır. Bu sektöre istihdam açısından bakarsak, üretim ve istihdam potansiyeli son derece yüksek bir sektördür” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE İHRACATININ BİR BÖLÜMÜ GAZİANTEP'TEN
Şimşek, önümüzdeki dönemlerde daha modern üretim teknikleri ve kalifiye iş gücüne daha fazla önem verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:"Standartları yükseltmemiz lazım. Ar-Ge çalışmalarına daha çok öncelik ve önem vermemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki Gaziantep ileride çok daha güçlenecek. Çünkü diğer illere oranla Gaziantep’in ciddi rekabet alanı var. Türkiye ihracatının ciddi bir bölümünü Gaziantep’ten sağlıyoruz. Türkiye’nin gelişim noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Ihracat noktasında çok ciddi desteklerimiz var. Eğer siz dünyaya satabiliyorsanız Türkiye’ye rahat satarsınız. Ama sadece Türkiye’ye satarsanız önünde sonunda rekabet koşulları sizin için zorlayıcı olacaktır. Yani bizim hedef olarak başarılı ihracat yapabilir musunuz buna bakmamız gerekiyor ve bu konuda sunulanları iyi değerlendirmemiz gerekiyor.”

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ
GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu da konuşmasına, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesinde yer alan Gaziantepli firmaların sayısının 32’ye yükselmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Güçlü sanayisi, yüksek iş gücü potansiyeli ve ihracatıyla Türkiye’nin en önemli sanayi iş merkezleri arasında yer alan Gaziantep’in, eksilmeyen motivasyonu ve azmiyle çalışmaya, üretmeye devam ettiğini vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu gücümüzü sektörel zenginliğimizden alıyoruz. Gaziantepli girişimciler, hemen her sektörde üretim ve ihracat yapma başarısını gösteriyor. Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu, İkinci 500 ve TİM İlk Bin listelerinde Gaziantep şirketlerinin başarısı gururumuzdur. Gaziantep’in yakaladığı bu güç, sanayicilerin azmi ve kararlılığının ifadesidir. Gaziantep sanayisi yüzde 8 oranında bir büyüme yaşadı. Kuşkusuz ki bu artışta hükümetimizin verdiği teşvikler ve desteklerin çok önemli bir yeri var. Desteklerin artarak devam etmesini diliyoruz. Bize destek verildikçe var gücümüzle çalışmaya, üretmeye, istihdam sunmaya ve ihracata katkı sağlayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Gelecekten umutluyuz, pozitif bakışımızı koruyoruz. Moralimizi her zaman yüksek tuttuk, var gücümüzle çalışmaya üretmeye devam ediyoruz. Geride kalan süreçte çok yoğun emek harcadık. Bu fuarımız uluslararası bir fuar haline geldi. Çin'den bile katılımcımız var. Bu başarı sadece ayakkabıyla sınırlı kalmıyor. Öyleki ayakkabıcıların başarısı, halıcıları, trikotajcılara ve diğer sektörlere de olumlu yansıması oluyor. O yüzden bir hep birlikte büyümeye devam edeceğiz."

Konukoğlu, Gaziantep'in sürekli olarak Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdüğünü anımsatarak, Gaziantep'te yoğun şekilde çalışarak tüm hainliklere ve sıkıntılara rağmen bir dolar daha fazla döviz girdisi sağlama gayesinde olduklarının altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek'i bugün açıklanan kabinede de yerini korumasından dolayı kutlayan Konukoğlu, Şimşek'in destekleriyle ekonomiyi daha ileriye taşıma gayretinde olacaklarını sözlerine ekledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuşmalarının ardından Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya ile diğer davetlilerle fuarın açılışını gerçekleştirdi, stantları ziyaret etti.

GAPSHOES FUARI
GAPSHOES 25. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı’na Gaziantep, Adana, Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa’nın yanı sıra Çin'den toplam 135 firma 350 markayla katıldı. Ayakkabı ve terlik sektörünün Türkiye'deki en önemli buluşma adresi olan GAPSHOES Fuarı'na, Ortadoğu ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yaklaşık 20 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Fuar dört gün ziyaretçilere açık olacak.
Editör: Vitrin Haber