Türk Kızılayı Sinop Şubesi Başkan Yardımcısı Yakup Üçüncüoğlu, Türk Kızılayı’nın Vekaleten Kurban Bağışı kampanyası ile ilgili bilgiler verdi. Kurban bereketiniz yıl boyu sürsün sloganıyla vekaleten kurban bağışı kampanyasının başlatıldığını belirten Kızılay Sinop Şubesi Başkan Yardımcısı Yakup Üçüncüoğlu, vekalet verecek vatandaşlardan alınacak ücretlerin ise, Yurt içi 750 lira Yurt dışı 590 lira olarak belirlendiğini ifade etti. 

Üçüncüoğlu; “Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen modern kombinalarda İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurt içinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri kıyma ve kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak. Kızılay’ımızın kuruluşunun 150. yılında 1 milyon 750 bin kurban konservesi üretilmesi planlanıyor. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içi 85 bin  yurt dışı 85 bin olmak üzere toplam 170 bin alınması yurtiçi ve yurt dışında 3 milyon 800 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban payları ulaştırması hedefleniyor. Kurban etlerinin yaklaşık 40 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Vekalet verecek vatandaşlardan alınacak ücretleri ise, Yurt içi 750 lira Yurt dışı 590 lira olarak belirlenmiştir” dedi. 

BAĞIŞ NASIL YAPILIYOR? 
Kurban vekaletlerinin farklı yollardan Kızılay'a verilebileceğini belirten Üçüncüoğlu, bunun en kolay yolunun da Kızılay'ın web sitesi üzerinden kredi kartıyla yapılabileceğini vurguladı. Üçüncüoğlu; “Öte yandan vatandaşlar kurban vekaleti vermek için şu alternatifleri kullanabilir; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

TAKSİT İMKANI SUNULUYOR 
Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabiliyor. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlarımız ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek. Kızılay'ın danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekâlet bedelini ödeyebilecek. Ayrıca Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek. 

Bizde Türk Kızılayı Sinop Şubesi olarak tüm Sinoplu hayırsever vatandaşlarımızdan Kurban bağışlarının yıl boyunca sürmesi için iyilik hareketinin öncüsü Kızılay'a yapmalarını bekliyoruz Vatandaşlarımız bağışlarını Kızılay Şubelerine gelerek ya da banka hesapları üzerinden yapabilirler. Şimdiden herkesin kurban bayramı mübarek olsun” diye konuştu.
Açıklamanın ardından kampanyaya ilk bağışı Kızılay Sinop Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Özçelik yaptı.
Editör: Vitrin Haber