15 Temmuz programları kapsamında “15 Temmuz ve Din Güvenliği” konulu konferans Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcıları selamlayan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik;  “Bizler din görevlileriyiz. Bizlere çok vazife düşmektedir. Bulunduğumuz mahallelerde köylerde insanlara İslamiyet’i öğretme konusunda ve hayatımızda yaşama konusunda insanlara örnek olmalıyız. Bizim vazife alanımız  Sadece camiden ibaret değildir. Bizim vazifemiz. Caminin dışında da devam etmektedir. Biz her sahada her alanda bizler olmalıyız” diye konuştu.

“15 Temmuz Din Güvenliği” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk 15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanında ve Atatürk Havalimanında yaşanan olayları anlattıktan sonra FETÖ terör örgütü liderinin hezeyanları üzerinde durarak sözlerine şöyle devam etti; “Bu tip insanların şerlerinden hilelerinden kurtulabilmek için Kur’an-ı Kerim’i ve Sünneti Rasülüllahı iyi bilmek ve dinimizi iyi bilen ve hayatında yaşayan kişilerden öğrenmeliyiz”.

Konferans Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’e Sinop’a özgü kotra hediye etmesi ardından sona erdi.
Editör: Vitrin Haber