Sinop 15 Eylül Anaokulunda, geçtiğimiz hafta sonu okul müdürü, öğretmenleri, veliler ile öğrencilerin bir araya geldiği kahvaltı organizasyonu düzenlendi.  Oldukça keyifli bir ortamda gerçekleşen, kaynaşma ve dayanışmayı güçlendiren etkinlik tüm katılımcılarda memnuniyet yarattı.

Öğrencilerin sınıflarında düzenlenen kahvaltılı toplantı öncesi öğrenci velilerine bir konuşma yapan Sinop 15 Eylül Anaokulu  Müdürü Yusuf Haskılıç, “Okulumuzda her yıl düzenlenen ve artık gelenekselleşen kahvaltılı veli toplantısına hoş geldiniz. Bugün öğrencilerimizin velileri ile kahvaltılı toplantıda yine bir araya geldik. Kaynaşma sağlanması için planlanan bu etkinliğe katılım da oldukça yoğun olması okul yönetimi olarak bizleri son derece mutlu etmiştir. Amacımız, eğitimin ayrılmaz parçası olan siz değerli velilerimizi, okulumuz ve öğrencilerimiz için yapabileceklerimizi birlikte planlamaktır" dedi. 

Böylesine temiz, dürüst ve saygılı çocukları yetiştiren sizler, bu çocukların eğitimine de kayıtsız kalmadığınızı, bugün hepimize göstermiş oldunuz diyen Haskılıç; “Yıllarını çocuklarımızın eğitimi için harcayan ve bu konuda uzman olan biz öğretmenlerin, sizler gibi bilinçli veliler ile çalışıyor olması büyük şans. Geldiğiniz, çocuklarınızı ve bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sınıf öğretmenleri “Birinci dönem değerlendirmelerinin ve ikinci dönem yapılması planlanan sosyal etkinliklerin aktarılacağı mini bir veli toplantısı yapmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikte bir aradayız. Bizler sizlerin hayallerini hedeflere dönüştürerek başarıya ulaştırmakta ne kadar önemli bir yerde olduğumuzun farkındayız. Siz değerli velilerimiz de en kıymetlilerimiz çocuklarımızı eğitimimize ve bizlere güvenip emanet ettiniz. Sizlerin güveninizi ve bizlerin emeklerimizin boşa geçmeyeceği bir dönem daha bizleri bekliyor. Bizimle bu yolda olan tüm velilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Yoğun katılımın olduğu kahvaltı ve sonrasında yapılan veli toplantısıyla öğle saatlerine kadar süren etkinlikte aile kahvaltılarını aratmayacak tabloların yanında, veliler ve öğretmenler arasında öğrencilerin geleceğine ve gelişimine ilişkin görüşmeler yapılırken sıcak ve samimi bir atmosferin hakim olduğu gözlemlendi.

Toplantı sonrasında papatyalar sınıfı velilerinden Ünsal Çınar; “Bu yılda bu sıcak ve samimi 15 Eylül Anaokulu geleneksel kahvaltılı veli toplantısında ailece bulunmaktan yine büyük bir mutluluk duyduk. Çocuklarımızın kaynaştıkları gibi bizde çocuklarımızın arkadaşlarının aileleri ile birlikte paylaşımda bulunmaktan, ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi paylaşmaktan mutlu olduk” diye konuştu.

Menekşeler sınıfı velilerinden Dilek Gül ise;  “3 yaşından beri devam ettiğimiz ve çocuğumuzun artık ikinci evi olan 15 Eylül Anaokulunun gelenekselleşen ve bizimde katılmaktan gurur duyduğumuz kahvaltının yine sıcak ve samimi bir atmosferde geçmesi bizi mutlu etti. Bize bu ortamı sağlayan başta okul müdürümüz Yusuf Haskılıç’a , öğretmenlerimize ,gerek mutfak personeli ve gerekse yardımcı personelimize çok teşekkür ediyoruz. Bu sene yavrumuzun mezun olacak olması bizi onurlandırırken böyle bir aile ortamından ayrılacak olması hüzünlendiriyor” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber