Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sinop şubesi, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitinginde gerçekleştirilen terör saldırısının birinci yılında düzenledikleri basın açıklaması ile, saldırıda hayatlarını kaybedenleri andı, yaşanan terör saldırısını lanetledi. Uğur Mumcu meydanında bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, 10 Ekim Ankara katliamının üzerinde 1 yıl geçmiş olmasına rağmen yüreklerindeki acının ilk günkü tazeliğini koruduğunu söyledi. Gürbüz; “10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Aylardır patlayan bombalara,  dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştük. 

Kamu emekçilerinin, işçilerin özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için gelmiştik.

Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. 

Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde canlarımızı birer birer aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen kalbimizdeki acı, yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Ne acımızda, ne de öfkemizde en küçük bir azalma söz konusu değil” dedi.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK VE TARİFSİZDİR
Türkiye’nin en kanlı katliamlarından birisi olan 10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını söyleyen KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, bu kanlı saldırıyı asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti. Gürbüz; “Bu vahşi katliam, başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere, çoğumuzun üzerinden uzun süre atamayacağı kadar acı ve derin izler bırakırken, Ankara’da katliamda hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere saldıracak kadar acımasız olanların kimin tarafında olduğunu bir kez daha gördük.

10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Aradan ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz.
Yoldaşlarımızı kaybetmiş olmamız, onların inandıkları değerleri, uğruna canlarını verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevi artık bizlerin, hepimizin omuzlarındadır. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, acımızın sıcaklığı asla azalmayacaktır.
10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde, yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımıza, darbeci zihniyetin izinden gidenlere inat, emek, barış ve demokrasi mücadelemizi daha da ileri taşıyacağımıza söz veriyoruz.

KESK ve SİNOP Barış ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak 10 Ekim’de kaybettiğimiz yoldaşlarımızı saygı ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından meydanda toplanan grup attıkları sloganlarla teröre ve terör yanlılarına lanet yağdırdı. Düzenlenen basın açıklamasında CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop Eski Milletvekillerinden Özer Gürbüz, NKP Sinop Dönem Sözcüsü Zeki Karataş ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber