Sinop Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesindeki evlerde koruma ve bakım altında bulunan 10 çocuk için sünnet düğünü düzenlendi.

Tarihi Paşa Tabyalarında düzenlenen sünnet düğününde açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, sünnet olan tüm çocukları kutladı.
Merasime iştirak eden tüm davetlilere de katılımlarından dolayı teşekkür eden Keleş, "2011 yılında kurulan bakanlığımız, 2013 yılından sonra Sinop iline ihtiyacı olan tüm sosyal hizmet kuruluşlarını kurarak şu anda hazır halde hizmet etmektedir. Ben 5.5 yıl önce göreve geldiğim zaman şunu ifade etmiştim: 'Sosyal hizmetler öyle bir hizmet ki, tek kurum ile tek kişiyle yapılabilecek bir iş değildir. Bu ancak ve ancak, tüm kamu kurumları, tüm sivil toplum kuruluşları ve halkımızın tümüyle yapılabilecek bir hizmettir' demiştim. Bugün çok şükür ki, bu düğün törenimiz, bize bu alanı tahsis eden işletme sahibi olmak üzere, diğer kamu kurumlarındaki personellerimizin kurumumuzdaki mevlit merasiminden itibaren başlamış olduğu katılımlar ve buradaki hazır olunuşluk bunun bir göstergesidir. Bunun için ben çok müsterihim" dedi.

Yapılan merasimin, Sinop'taki çocuk evlerinde kalan çocukların ilk sünnet düğünü olduğuna dikkat çeken Melih Keleş: "Çocuk evleri sitemiz 2013 yılında hizmete girdi. Bugün ilk defa 10 yavrumuzun sünnet düğünlerini gerçekleştiriyoruz. BU gün ilk defa çocuk evleri sitesi altında kalan çocuklarımızın ilk sünnet töreni, bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Allah onların bahtlarını her daim açık eylesin" diye konuştu.
Yapılan konuşmalar ardından Sinop Valisi Köksal Şakalar, hazırlanan pastayı sünnet olan 10 çocukla birlikte kesti. Pasta kesilmesinin ardından İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’te dua etti.

Sünnet olan çocuklarla yakından ilgilenen Vali Köksal Şakalar, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Aldıkları hediyeler ve gördükleri ilgi nedeniyle mutlulukları gözlerinden okunan minikler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Programda davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Sünnet düğününe: Vali Köksal Şakalar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar. 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleri, Sinop Sevgi Evleri Kurumu Müdürü Remzi Moğul
 ve çok sayıda davetli katıldı.
Editör: Vitrin Haber