Ayancık ilçesinin daha modern ve daha yaşanılabilir bir yer olabilmesi adına istişarelerin yapılması amacıyla "1. Ayancık Kalkınma Çalıştayı" düzenlendi. 

İstanbul Levent Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilen "1. Ayancık Kalkınma Çalıştayı"na İstanbul geneli ve Marmara bölgesinde yaşayan Ayancıklıların büyük ilgi gösterdi. Ayancık ilçesinin daha yaşanılabilir, daha refah ve modern bir yer olabilmesi için, Ayancık halkı kendi geleceğine yön vermesi amaçlanan "1.Ayancık Kalkınma Çalıştayı", "Göç ve Ekonomi" başlıkları altında gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen organizasyon saat açılış kokteyli ile başladı. Ardından  organizasyonun düzenlenmesinde baş rol oynayan Fotoğrafçı Volkan Atılgan'ın konuşması ve sunumu ile devam eden Çalıştayda sırayla; Prof. Dr. Aziz Konukman “Ayancık Günümüz Ekonomisi, Doç. Dr. Figen Orçun Kafescioğlu “Ayancık Mimarı Doku”, Turizm İşletmecisi Erhan SARALOĞLU “Ayancık ve Turizm” Mimar Deniz ÖZTÜRK “Ayancık ve Zingal, konuları hakkında çeşitli sunumlar yaptılar. Konuşmacılar ayrıca ilçenin geçmişte, günümüzde ve gerekli önlemler alınmaz ise geleceğindeki tabloya dair bilgiler verdiler. 
Çalıştayda görüşülen konuların ardından Çalıştaya katılan 168 kişinin oy birliği ile " Ayancık; Tarih, Kültür, Turizm Varlıklarını Koruma ve Araştırma" Derneğinin kurulması karara bağlandı.
Çalıştayın ardından davetlilerin katılımı ile gerçekleşen yemeğe geçildi.

Editör: Vitrin Haber