Bu analizler ise özellikle dijital pazarlama dünyasında son derece önemli veriler olarak kabul ediliyor. Çünkü ticari rekabette bir adım öne çıkmak isteyen firmalar video pazarlaması için stratejilerini bu veriler doğrultusunda hazırlıyor. Son dönemde ise bu alanda büyük değişimlerin yaşandığından söz etmek gerekir.
Son analizlere bakıldığında insanların artık içeriklerde videolara daha fazla ilgi gösterdikleri gerçeği karşımıza çıkıyor. Uzun metinler okumak yerine videoları izlemeyi tercih eden internet kullanıcıları, ürün tanıtımları gibi alanlarda firmaların çok daha fazla video kullanmasını da beraberinde getirdi. Artık video pazarlama stratejilerine de çok daha fazla önem veriliyor.
Video Pazarlamaya Dair Son Verilere Mutlaka Göz Atın
Eğer sanal dünyada mevcut olan sıkı rekabet içerisinde bir adım öne çıkmak istiyorsanız siz de bu konuya daha fazla önem vermelisiniz. Örneğin sosyal medyayı kullanan ve sosyal medya hesaplarında ticari amaçlı videolar paylaşan firmalar, bu videoları hangi kıstaslar doğrultusunda hazırladıklarını biliyor olmalıdır.
Son verilere göre Facebook videolarının % 85 gibi çok yüksek bir oranı sessiz izleniyor. Eğer bu bilgiye sahip değilseniz ürünlerin tanıtım videolarında görüntünün sesten çok daha önemli olduğu gerçeğini göz ardı etmiş olursunuz. Artık Facebook videolarında sesli anlatım yerine yazılı anlatımın çok daha fazla tercih edilmesinin nedeni ise tam da bu! Sizlere bir veri daha aktaralım.
Sosyal medyada görülen videolar arasında en çok tıklananlar 60 saniyenin altında süresi olan videolardır. Bu durumda tanıtım videonuzu 12 dakikalık bir süre olarak hazırlarsanız, videonuza tıklanma olasılığı ciddi düzeyde düşecektir. Sonuç olarak video pazarlamaya dair tüm istatistiklerin, analizlerin ve son araştırma sonuçlarının mutlaka firmalar tarafından yakından takip edilmesi, bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluğa dönüştü.
Bu verileri takip etmek için Videomarketing internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Çok sayıda firma bu adresi yakın markajda tutuyor. Çünkü en son istatistikleri, en yeni araştırmaların sonuçlarını bu adreste bir arada görmek mümkün olabiliyor. Dolayısıyla uyguladıkları video pazarlama stratejilerine bu veriler ışığında yön verebiliyor, stratejilerini revize edebiliyorlar. Eğer “rekabette ben de varım” diyorsanız, bu firmalardan biri de siz olmalısınız.
 
ADVERTORİAL

 
Editör: Vitrin Haber