İnternetten tıpkı faturalarınız gibi SGK ödemelerinizi de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu sayede ödeme için ayırdığınız zaman da size kalmış olacak. Aynı zamanda yorulmadan her ay düzenli bir şekilde SGK primlerinin ödenmesini sağlayabilirsiniz. Peki, ödeme işlemleri nasıl yapılıyor? 
Bu hizmeti sunan pek çok banka var ve bu bankalar arasında en çok tercih edilenlerden biri de Kuveyttürk Bankası oluyor. Bunun iki nedeni var. İlki bankanın SGK prim ve borç ödemelerini internetten de yapmaya olanak tanımasıdır. İkincisi ise bankanın, internet bankacılığı konusunda deneyimsiz olanların dahi kolaylıkla ödemesini yapmasını sağlayan bir ara yüze sahip olmasıdır. Hatta sgk ödemelerinizi buradan hemen gerçekleştirebilirsiniz. 
Adım Adım SGK Prim ve Borç Ödeme Kolaylığı
Eğer online olarak SGK prim ya da borç ödeme kolaylığından faydalanmak isterseniz öncelikle seçtiğiniz bir bankanın ya da Kuveyttürk Bankası’nın internet şubesine giriş yapmanız gerekiyor. Alternatif olarak mobil bankacılık hizmetinden faydalanabilir ya da çağrı merkezini arayabilirsiniz. Bu kolaylıktan faydalanmanız için herhangi bir masraf ödemesi de sizden talep edilmiyor. 
İnternet şubesine giriş yapmanızın ardından “ödemeler” bölümüne ve sonrasında “SGK” bölümüne tıklamanız lazım. Karşınıza çıkan borç tiplerinden seçiminizi yaparak “beyan ile öde” sekmesini kullanabilirsiniz. Bankanın sunduğu menüde “borç usulü tahsilat” sekmesi de bulunuyor. Bu bölümü seçmeniz halinde “beyaz usulü tahsilat” sekmesi ile işleminizi kolayca yapabilirsiniz. 
Elbette SGK prim ve borçlarınızı ödemek için tek seçenek bankanın internet şubesini kullanmanız değil. Size en yakın şubesine giderek ya da çağrı merkezini arayarak da bu işlemin hem kolay hem de hızlı bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Online olarak daha kısa sürede işleminizin tamamlanması mümkün olacağından önerimiz internet şubesini kullanmanız olacak. 
Bu konuda daha fazla bilgi almak için Kuveyttürk Bankası web adresini de ziyaret edebilirsiniz. Merak ettiğiniz pek çok sorunun yanıtı bu sitede yer alıyor. Bu sayede aklınıza takılan bir soru işareti kalmayacak ve hayatınıza internetin bir kolaylığını daha kazandırmış olacaksınız. 

ADVERTORİAL
Editör: Vitrin Haber