SAMSUN (AA) - Samsun'da yeni doğan bebeğini terk ettiği iddia edilen kadın ile kendisine yardımcı oldukları öne sürülen anne ve 2 yakını 1 yıl 6'şar ay hapse mahkum edildi.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya evlilik dışı ilişkisinden doğan bebeğini terk ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan A.Y, İstanbul Anadolu Adliyesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
A.Y'ye yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan annesi Y.Y. ile yakınları K.K. ve S.K. da duruşmaya geldi. A.Y, duruşmadaki savunmasında, pişman olduğunu belirterek, "S. isimli kişiden hamile kaldım. Ailemden durumu gizledim. S'ye söyledim, bir şey yapamayacağını söyledi. En sonunda anneme anlattım" dedi.
Doğum yaptıktan sonra K.K. ve S.K'ya çocuğu görünür bir yere bırakmasını söylediklerini anlatan A.Y, "Onlar önce istemediler. Annem çocuğun bırakılmasını istemedi ama elimizden bir şey gelmiyordu. Benim ısrarımla ikna oldular. Gidip çocuğu bir yere bıraktılar. Alındığını gördükten sonra geri döndüler. Olay bir hafta sonra ortaya çıkınca durumu anlatmak zorunda kaldım" ifadesini kullandı.
Diğer sanıklar da olaydan duydukları pişmanlığı dile getirdi.
Mahkeme heyeti, "İhmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkları bebeği görünür yere bırakmaları, birinin aldığını gördükten sonra olay yerine terk etmeleri nedeniyle olayı "bebek terki" olarak değerlendirerek 1 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.
Samsun'un İlkadım ilçesinde yaklaşık 6 ay önce evlilik dışı ilişkisinden doğan bebeğini açık alana terk eden A.Y. ile yardım ettikleri iddiasıyla annesi ve yakınları K.K. ve S.K. hakkında dava açılmıştı.
Kaynak: aa