Son dönemde giderek popüler bir hale gelen ve hem araba kiralayanlara hem de aracını kiralayanlara önemli bir avantaj sağlayan sahibinden araç kiralama, ülkemizde de önemli bir potansiyele ulaşmış durumda.

Amerika’da doğduktan sonra tüm dünyaya çok kısa bir sürede yayılan ve önemli bir pazar haline gelen sahibinden kiralık araba sistemi, hem kiracılar hem de araç sahiplerini bir sistemde buluşturarak alışveriş yapmasına olanak sağlıyor. Sistemin kendine has birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajları aşağıda sıralayalım.

Sahibinden Kiralık Araba Nedir?

Sahibinden kiralık araba sistemi, araç sahipleri ile araç kiralamak isteyen kişileri bir araya getiren, bir ortak aracı kurum aracılığıyla araç kiralama işlemleri gerçekleştirmelerini sağlayan bir sistemdir. Sistem içerisinde belirli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar araç sahipleri ve kiracılar için farklı şekillerde işlemektedir.

Araç sahiplerini için temel kriterler araç yaşı, araç kilometresi, hasar durumu gibi konular iken, kiracılar için ise ehliyet yaşı, ceza puanı ve yaşı gibi konular devreye girmektedir.

Sahibinden Kiralık Araba Özellikleri

Sistemin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bu avantajları sıralayalım;

●     Piyasa fiyatlarına göre daha uygun fiyatlar bulunmaktadır.

●     Araçlar belirli yaşın altındadır.

●     Araçlar belirli kilometre sınırının altındadır.

●     Araçların günlük kilometre sınırları piyasanın üzerindedir.

●     Arabali.com sitesine özel Mali Mesuliyet Sigorası bulunmaktadır.

●     Aracınızı sisteme bırakarak aylık net bir gelir elde edebilirsiniz.

●     Arabalı sigortası aracınızda oluşabilecek hasarın tamamını karşılamaktadır.

●     Aracınızın sigortasını ve muayenesini siz yaptırmalısınız.

Sahibinden Kiraladığım Araç ile Kaza Yaparsam Ne Olur?

Arabalı üzerinden kiraladığınız sahibinden kiralık araba ile kaza yaparsanız tutanak ve kaza raporunu doğru bir şekilde tutun ve Arabali.com yetkilileri ile irtibata geçiniz. Bu süreci sağlıklı bir şekilde yüretebilirsiniz. Ayrıca Arabalı, ikame araç ile kimseyi mağdur etmemektedir.

ADVERTORİAL

Editör: Vitrin Haber